Es publica la 'Guia per a vestir sense treball esclau'

La Campanya Roba Neta, liderada per Setem, ha publicat la guia amb l'ajuda de 256 micromecenes.


La 'Guia per a vestir sense treball esclau', publicat per l'editorial Icària ja està a les llibreries. Escrita per Albert Sales, la publicació ha finançada amb una campanya de microfinançament a través de la plataforma Verkami. La campanya ha estat un èxit gràcies a la inversió del 256 mecenes que hi han invertit. La guia es presentarà oficialment un dia, encara sense concretar, del mes de setembre.

La publicació surt de la Campanya Roba Neta i vol donar resposta a les inquietuds de totes aquelles persones consumidores i consumidors que es questionen què s’amaga darrera de les etiquetes de roba que s’acumulen en els nostres armaris i que amb els anys s’han dirigit a SETEM preguntant sobre les alternatives de consum. La guia no ofereix una “llista blanca” de botigues on poder anar a a comprar amb la consciència tranquil·la, sinó que ofereix una anàlisi de la situació dels drets laborals a la indústria global de la confecció i una llista d’iniciatives que ens mostren que sí que existeixen altres formes de produir i de consumir roba.

La Campanya Roba Neta som una xarxa internacional d’ONG, sindicats i organitzacions de consumidors que, des de principi dels noranta, denunciem les condicions laborals que pateixen les treballadores i els treballadors de la confecció. A Espanya, la Campanya Roba Neta està liderada des de 1997 per SETEM, una federació de deu ONG que denunciem les causes de la injustícia global i construïm alternatives per a una economia solidària.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article