Es presenta l'Observatori Cultural de Gènere

L'OCG neix amb la intenció de denunciar el menysteniment de les dones en la cultura i procurar-ne la seva visibilització.


"L’OCG és una eina de treball en què hi col.laborem dones de la cultura catalana d’orientació feminista que creiem fermament que un altre panorama cultural, més paritari i més democràtic, és possible". Així es presenta l'Observatori Cultural de Gènere (OCG), un projecte que s'ha gestat a la primavera d'aquest 2013 amb l'objectiu de desmuntar els "esquemes culturals androcèntrics, i en conseqüència esbiaixats, en què els models que serveixen com a miralls són encara masculins i on les dones, com instruments i objectes artístics, ocupem llocs subsidiaris i en ocasions degradants", diuen al web.

A més de la denúncia, l'Observatori també vol ser "una radiografia de la desigualtat en la cultura que permeti encetar un intercanvi d’opinions amb les institucions, destinat a propiciar un model diferent del que tenim ara, tant insuficient com injust en la construcció d’un paradigma cultural amb visió  de futur".

El projecte es presenta públicament demà 17 de juliol a partir de les 19h al CCCB. L'acte comptarà amb la participació de la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Montserrat Gatell; de la presidenta de l'ADPC, Carolina Barber; de les periodistes Patrícia Gabancho i Eva Peruga, defensora de la igualtat de "El Periódico de Catalunya"; i de Mª Àngels Cabré, directora de l'OCG.

La presentació de l'Observatori també servirà per parlar del seu primer informe, que porta per títol 'Tenen veu les dones al periodisme d'opinió?', escrit per Carolina Barber, Mª Àngels Cabré i Marta Corcoy amb la col·laboració de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya. L'informe demostra la infrarepresentació de les dones als espais d'opinió dels mitjans catalans.

Per saber-ne més, visiteu la web de l'OCG i segui-lo a facebook i a twitter.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article