Caixa Penedès es converteix en una fundació de caire social

La Fundació Especial Pinnae es dedicarà, principalment, a la dinamització econòmica del territori i a la inserció sociolaboral


En ple procés de transformació de les antigues caixes d'estalvis, Caixa Penedès és ara la nova Fundació Especial Pinnae. En el marc d'un entorn social canviant, la nova Fundació Especial Pinnae neix amb la voluntat de donar resposta a noves demandes socials a través del treball en xarxa amb tots els actors de la societat civil. 
 

En concret, la Fundació Pinnae és el resultat del procés de transformació d'una entitat de crèdit a  una entitat de caire social. La nova Fundació es dedicarà, principalment, a la dinamització econòmica del territori i a la inserció sociolaboral, a través de l'autoocupació i el foment de l'emprenedoria social i econòmica a petita escala. Pinnae també es dedicarà a les àrees  de l'assistència social i al foment de l'educació i la cultura, sota una perspectiva de gestió empresarial autònoma, arrelada al territori i sostenible en el temps.
 
Per a cadascun d'aquests tres eixos que marcaran l'activitat social de la Fundació, es posaran en marxa programes de treball singulars. Per a la dinamització econòmica i laboral, es proposa implementar el Programa “GENERA”, un Programa d'Inserció Social i Laboral, Auto-ocupació i Emprenedoria dissenyat amb col·laboració en xarxa amb Entitats Socials, comptant amb eines de suport com la formació, la capacitació, el voluntariat, l'acompanyament, i les microfinances. Els principals objectius d'aquest programa són la lluita contra la vulnerabilitat; el foment de la inserció sociolaboral, la promoció de  l'ocupació, el combatiment de l'atur i l'impuls de l'esperit emprenedor.  
 
En el camp de l'assistència social, Pinnae portarà a terme un Programa Territorial de Cohesió Social. Per a Pinnae, l'atenció als més necessitats és un dels tres pilars de la seva raó de ser. Per aquest motiu, la Residència Inglada Via de Vilafranca ha de seguir essent l'element vertebrador de l'acció social a la comarca, amb la qual cosa cal dotar-la dels mitjans necessaris perquè pugui ampliar la seva oferta de serveis i activitats a la societat penedesenca.
 
Per últim, en l'àmbit del foment de l'educació i la cultura, la Fundació Pinnae aplicarà un Programa de Promoció Cultural del que destaca un model de cessió dels seus espais a tercers per poder continuar fomentant la difusió cultural. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article