Busquen donants de sang de 0 negatiu amb urgència

El Banc de Sang fa una crida a la població perquè només té reserves d'aquest grup sanguini per tres dies.


El Banc de Sang i Teixits de Catalunya ha advertit aquesta setmana que les reserves per aquest estiu del grup sanguini 0 negatiu són "molt baixes" i durant aquests mesos són més necessàries que mai. El Banc ha informat que només té reserves per tres dies, quan la mitja normal és de set o vuit. Per això, fa una crida a tots aquells que siguin zero negatiu perquè s'acostin a qualsevol dels puts de donació de sang i facin una donació.

Es calcula unes 400.000 persones que són zero negatiu a Catalunya (un 8% de la població) però només uns 18.000 són donants de sang, segons dades del mateix Banc de Sang. Per sensibilitzar els components d'aquest grup sanguini a donar sang, el Banc ha endegat una campanya amb el lema 'Aquest estiu, posa't les ulleres detectores de 0 negatiu' amb la intenció d'augmentar les reserves d'aquest grup de donants universals, més necessàries que mai durant els mesos de vacances.
 
Amb aquesta campanya, es vol localitzar persones que siguin zero negatives i, després, animar-les a donar sang. Aquest grup sanguini és hereditari i, per tant, és molt probable que hi hagi persones del mateix grup sanguini entre els familiars més directes, com pares, germans o fills. Per tal d'augmentar la difusió de la crida per les xarxes socials que tan èxit ha donat en altres ocasions, s'ha activat una eina que permet afegir les ulleres detectores de zero negatiu a la imatge de perfil tant de Twitter com de Facebook.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article