Gossos guia pels malalts de demència

Les primeres proves s’han fet al Regne Unit per a malalts de demència en la seva fase inicial.


Ensenyar als gossos guia a respondre alarmes, carregar bosses amb medicina, incentivar els seus propietaris a llegir els recordatoris i animar-los a sortir del llit al matí. Amb aquesta idea un grup d’estudiants de la Universitat de Glasgow van començar a treballar amb la idea de millorar el benestar diari de les persones amb demència a través de l’ajuda de gossos guia.

Els estudiants van presentar la idea a Alzheimer Escòcia i immediatament l'organització hi va veure una oportunitat. Per tirar el projecte endavant es van contactar amb altres organitzacions com Gossos per a discapacitats i Gossos Guia d'Escòcia i a partir d’aquí es va fer una prova pilot amb dos gossos.

Després de quatre mesos de convivència amb els malalts, l’experiència ha estat molt gratificant i ja s’està entrenant a nous gossos guia per a nous malalts. La iniciativa ha estat molt ben rebuda perquè com ha afirmat Joyce Gray, el director adjunt de Desenvolupament de Alzheimer Escòcia, "el suport a les persones amb demència i les seves famílies a aprendre a viure amb la malaltia requereix d'enfocaments innovadors i imaginatius".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article