Augmenten les famílies que no poden pagar l’habitatge

Ho constata l’estudi sobre habitatge que ha fet públic l’Observatori de Vulnerabilitat de la Creu Roja.


La Creu Roja a Catalunya ha presentat aquest dijous 18 de juliol, el 5è estudi de l’Observatori de Vulnerabilitat que tracta sobre ‘Habitatge i col·lectius vulnerables’. Entre les conclusions de l’informe, cal destacar algunes dades: el  78,5% dels usuaris que atén la Creu Roja tenen problemes per pagar puntualment el lloguer o la hipoteca, el 38,8% han hagut de canviar d'habitatge per motius econòmics i el 15% han patit un desnonament.

Altres conclusions de l’informe de la Creu Roja (que podeu llegir complet aquí) són:
  • Les famílies, abocades a l’exclusió residencial: lloguen habitacions, ocupen habitatges, pateixen amuntegament o viuen en infrahabitatges.
  • El 41% de les famílies tenen deutes per impagament del lloguer o hipoteca de l’habitatge: majoritàriament, acumulen fins a 3 mensualitats i 2.000€ sense pagar; el 48% manifesta estar en risc de perdre l’habitatge.
  • Creix la pobresa energètica fins al 58%; el 71% té dificultats greus per pagar els rebuts d’aigua, llum i gas i 1 de cada 3 acumula deutes per impagament.
  • Les afectacions psicològiques i en la salut, en auge en prop de 30 punts en dos anys: el 84% reconeix que les causen les dificultats econòmiques i el 65% que això deteriora la convivència i les relacions socials.
  • Només un 7% de les persones enquestades reben algun tipus d’ajut directe per les despeses de l’habitatge, tot i que hi tindrien dret.
Per elaborar aquest estudi, l’Observatori de Vulnerabilitat ha realitzat qüestionaris telefònics a 820 persones en situació de vulnerabilitat beneficiàries dels projectes de Lluita contra la pobresa i l’exclusió social i de Gent Gran.
Aquest és el primer estudi de l’Observatori de Vulnerabilitat que analitza quina afectació té l’habitatge i la despesa generada pels subministraments bàsics, com aigua, llum i gas, en l’economia de les famílies en risc d’exclusió social.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article