L'Agència per a l'Abordatge Integral del Treball Sexual dóna feina a 100 dones

L'ABITS va signar 126 contractes i va impulsar diversos programes de formació i d'inserció laboral durant el 2012.


L'Agència per a l'Abordatge Integral del Treball Sexual (ABITS) va ajudar a trobar feina, durant el 2012, a 99 dones a través dels seus programes d'inserció laboral. A més a més es van signar 126 contractes. Aquestes xifres suposen un augment del 50% respecte a l'any passat.

L'Agència ABITS va iniciar, durant el 2012, diversos programes de formació i d'inserció laboral coordinant-se amb les entitats del tercer sector, entre els quals destaquen:
 
- 'Dona i prostitució'
Aquest projecte té l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones que exerceixen la prostitució a través de la formació i la inserció sociolaboral. Durant l'any 2012 127 dones van participar a les activitats formatives, un 38% més que l'any passat: classes de català i castellà; curs de cambreres de pis; tallers de salut bàsica i alimentació infantil; tallers d'economia domèstica; tallers d'orientació laboral, i tallers de cura de gent gran.
 
- Projecte d'innovació 'Enfilant l'agulla'
Aquest projecte assumeix la formació en costura, principalment per a dones nigerianes. Al llarg del 2012 hi han participat 25 dones.
 
- DIR-TS
És un projecte que s'adreça a persones que exerceixen la prostitució i volen entrar al mercat laboral formal, a les quals s'ofereix accions grupals, programes d'aprenentatge i pràctiques. L'objectiu és donar resposta a les dones que, per decisió personal, volen deixar l'exercici de la prostitució i iniciar una activitat diferent. El ventall de recursos que ofereix el DIR permet a cada una de les dones definir i executar el seu projecte professional, desenvolupar competències professionals i millorar la seva ocupabilitat amb relació al mercat de treball. Durant l'any 2012 hi han participat un total de 61 dones, 36 de les quals han entrat al mercat laboral formal.
 
El Servei d'Atenció i Mediació al Carrer ha atès, durant el 2012, 396 dones, i s'hi han obert 108 altes noves. Des del 2006, quan es va posar en marxa, aquest servei ha atès 1.069 dones, 371 de les quals continuen tenint relació amb el programa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article