Un terç de dones ateses per Benestar Social a Girona pateixen violència masclista

Els Serveis d'Informació i Atenció a les Dones van atendre un total de 3.075 dones l'any 2012, 1.113 per maltractaments.


Un terç de les dones que van passar pels quinze Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de la demarcació de Girona durant l'any passat patien situacions de violència masclista. Segons les dades que ha presentat l'ens, 1.113 de els 3.075 dones que van acostar-se al SIAD, ho van fer per fer denunciar-hi maltractaments per part de les seves parelles o exparelles.

Durant els primers set mesos de l'any, una dona ha mort per violència masclista a les comarques de Girona. Durant els últims sis anys, onze dones han mort a mans de les seves parelles a la provincia gironina, tres de les quals es concentren l'any 2012. Però més enllà de les morts i segons registres policials, Girona ha registrat 1.500 denúncies per violència de gènere i s'han detingut uns 600 persones relacionades amb aquests fets. A més, a les comarques gironines hi ha un total de 130 casos que anualment de trencament de condemna i s'atenen una mitjana de 1.300 dones víctimes de la violència de gènere a la provincia.

Aquest dijous passat, la president de l'Institut Català de les Dones, Montse Gatell, va inaugurar un nou centre de Serveis d'Informació i Atenció a les Dones a la Bisbal d'Empordà amb la intenció de consolidar la xarxa de SIAD del territori. Els SIAD tenen l'objectiu d'oferir informació, orientació i assessorament en tots aquells aspectes relacionats amb la vida de les dones com són l'àmbit laboral, social, personal, familiar, entre d'altres.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article