El sobrepès dels vehicles del 'Pas de l'Estret' destinat a fins socials

La sobrecàrrega, que ja no es podrà recuperar en el viatge de tornada, serà gestionada per la Creu Roja


Els vehicles que, en el seu viatge des dels països europeus on resideixen –sobretot França, Bèlgica, Itàlia i Alemanya- cap als seus països d’origen del Magrib, portin sobrecàrrega l'hauran de deixar en algun dels controls que han preparat els Mossos d'Esquadra. Els dispositius de control de la policia per aquest període, coneguts com 'Pas de l'Estret', pretenen reduir les conductes de risc associades principalment a la fatiga, l’excés de càrrega i/o passatgers i la manca d’ús dels sistemes de seguretat passiva (cinturó, sistemes de retenció infantil).

Enguany, aquest sobrepès no es podrà recuperar en el viatge de tornada, sinó que serà entregat a la Creu Roja perquè el destini a alguns dels seus projectes socials. "El que passava és que els conductors no tornaven a buscar allò que havien deixat", han explicat des de la Creu Roja coincidint amb l'inici de l'operatiu a la Jonquera. Els Mossos asseguren, però, que els viatgers cada cop són més conscients, transporten menys pes i més ben lligat.

Està previst que el dispostiu de trànsit 'Pas de l'Estret' faci controls específics: dos en sentit sud, els dissabtes 27 de juliol i 3 d’agost a la Jonquera, i dos controls en sentit nord, els dissabtes 24 i 31 d’agost a L’Aldea. En aquests controls es repartiran uns tríptics amb consells sobre seguretat viària a tenir en compte tant abans de començar el viatge com un cop s’està circulant a la carretera. Els fullets s’han editat, com ens anys anteriors, en francès i àrab, a banda d’en català i castellà.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article