Fins a 157 euros mensuals per qui no tingui la targeta sanitària

Els ciutadans que no tinguin targeta sanitària hauran de pagar de 60 a 157e euros per accedir als serveis bàsics


El govern espanyol ha aprovat, aquest divendres passat, el Reial Decret pel qual es regula l'assistència sanitària bàsica dels ciutadans que no siguin beneficiaris ni assegurats de la Seguretat Social. El nou decret preveu que els ciutadans sense targeta sanitària hagin de pagar fins a 157€ mensuals perquè el Sistema Nacional de Salut els cobreixi la prestació sanitària bàsica.

En concret, el Ministeri de Sanitat preveu un pagament mensual de 60 euros als menors de 65 anys i de més del doble (157€) als majors de 65 que no tinguin targeta sanitària. El govern desenvoluparà així un altre Reial Decret amb el qual ja va eliminar per llei l'assistència sanitària a aquelles persones que no eren beneficiaries de la Seguretat Social.

La ministra Ana Mato deixarà en mans de les comunitats autònomes poder pujar el preu de l'assegurança per accedir a la sanitat pública per aquells que no siguin beneficiaris ni assegurats. D'aquesta manera, si les comunitats volen oferir prestacions addicionals, podran sumar-ho a l'assegurança.

La mesura afecta fonamentalment a les persones immigrants, sempre que acreditin la seva residència efectiva a Espanya i que estiguin empadronades. Sanitat presumeix de completar l'accés universal al sistema sanitari públic a permetre subscriure aquest conveni especial "als europeus que voluntàriament vulguin subscriure aquests convenis per ser atesos pel sistema sanitari públic espanyol", així com als espanyols que guanyen més de 100.000 euros anuals sense treballar.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article