El Mobile World Centre, centrat en l'accessibilitat universal a les solucions mòbils

Ha obert el termini per presentar activitats en el m4all Day, el punt de trobada d'aquestes propostes


Els propers 21, 22 i 24 de setembre la plaça Catalunya de Barcelona serà l'escenari de la 18a Mostra d'Associacions de la capital catalana i punt neuràlgic, també, del m4all Day. Aquesta iniciativa promoguda des del Mobile World Capital que busca aconseguir l'accessibilitat a les solucions mòbils que ajuden a millorar la qualitat de vida de les persones. És a dir, fer que els dispositius mòbils siguin útils i manejables també per a persones amb algun tipus de discapacitat o gent gran. El termini per presentar activitats pel m4all Day ja està obert i fins el dia 8 de setembre es poden fer arribar en aquesta adreça de correu electrònic [enllaç] tenint en compte aquestes bases [pdf].

L'm4all Day s'inclou en la Mostra d'Associacions, organitzada anualment en el marc de les festes de la Mercè, de manera que compta, també, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona.
 
Les propostes
 
Es podran presentar en qualsevol dels següents formats:
 
a) Workshop. Presentació d'una solució mòbil en l'àmbit de l'accessibilitat, ja sigui de hardware o software, dirigit a entitats o empreses vinculades al sector de l'accessibilitat. Temps màxim de 30 minuts o 1 hora, en funció de la disponibilitat, en una sala amb públic en format teatre.
 
b) Dmoestració App. Aplicació que serà accessible pels visitants en la zona de demostracions habilitada. Serà necessari que una persona de l'entitat pugui donar assistència per resoldre dubtes. L'organitzador posarà 10 iPads a disposició per a la realització de les demostracions. Les entitats participants hauran d'aportar equips per aquelles aplicacions que es desenvolupen amb altres sistemes. 
 
c) Demostració Handheld. S'habilitarà una zona per l'explicació i demostració de les característiques tècniques en l'àmbit de l'accessibilitat. El seleccionat haurà de disposar de handhelds lliures per a la realització de les demostracions.
 
d) Activitat participativa. En principi està prevista la realitzaicó d'una activitat al carrer, on les solucions mòbils poden tenir una millor presentaicó, amb un recorregut urbà dins de la ciutat. La presentació tindrà lloc dues vegades: una al matí i l'altra a la tarde. Els ciutadans podran viure l'experiència en primera persona. El recorregut urbà s'haurà de finalitzar en el Mobile World Centre.
 
Es seleccionaran 12 propostes en l'àmbit de demostracions d'aplicacions, 10 propostes de handheld, 5 propostes per a la realització de workshops i 1 o 2 propostes per realitzar activitats participatives. Totes es qualificaran dins de cada format de participació el 9 de setembre per un jurat compost per representants del MWC, el Comissionat de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Barcelona, l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l'Ajuntament de Barcelona i de l'Institut Municipal d'Informàtica. 
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article