Dincat rebutja la retallada del Programa Vida Independent de Persones amb Discapacitat

La federació reclama a la Generalitat que garanteixi la continuïtat del Programa de Suport a l'Autonomia de la Pròpia Llar.


Dincat rebutja la retallada que ha rebut el Programa de Suport a l’Autonomia a la Pròpia Llar, pilar fonamental en el procés d’inclusió a la societat de les persones amb discapacitat intel·lectual.  Aquest programa ofereix a la persona suport i assessorament en les seves activitats diàries. La tisorada s’ha aplicat amb efectes retroactius, cosa que deixa les entitats sense ànim de lucre que ofereixen aquest programa en una situació financera complicada.

Dincat (Discapacitat Intel·lectual Catalunya) rebutja de ple la tisorada que el departament de Benestar Social i Família ha aplicat en el Programa de Suport a l'Autonomia a la Pròpia Llar, pilar fonamental per a la plena inclusió a la societat de les persones amb discapacitat intel·lectual i de desenvolupament que volen tenir un projecte de vida propi. El programa, que contribueix al desenvolupament de les persones amb discapacitat en les seves activitats diàries, ha rebut una retallada del 20% amb efectes retroactius des del mes de gener, cosa que genera un problema financer per a les entitats sense ànim de lucre que el presten i que ja han pagat els sous corresponents als professionals. Els equips especialitzats donen suport a les persones en àrees com la cura personal, vida a la llar, acompanyament en la resolució de tràmits i gestions administratives, organització i administració de l'economia personal i domèstica, del temps de lleure i oci o suport en les relacions socials, personals i familiars, entre altres.
 
Fins ara, la subvenció que es rebia era de 626,35 euros/mensuals i després de la tisorada el mòdul queda fixat en 500 euros/mensuals, xifra que dificulta clarament la viabilitat del programa. Dincat denuncia que aquesta tisorada del 20% queda molt lluny de la mitjana de les retallades rebudes en altres programes de la cartera de serveis socials (que són d'entre un 3,5% - 4,5%) i reclama a la Generalitat que es creï una taula de negociació, on es pugui revisar aquest model que atén les persones amb discapacitat intel·lectual i de desenvolupament amb la finalitat de garantir-ne la continuïtat.
 
El Programa de Suport a l'Autonomia a la Pròpia Llar compta amb 650 beneficiaris que reben aquest servei a través de 44 entitats sense ànim de lucre de Dincat, repartides per tot el territori.
 
Dincat és una federació sense ànim de lucre que agrupa més de 300 entitats i representa els drets de més de 30.000 persones amb discapacitat intel·lectual i de desenvolupament a Catalunya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article