Nou descobriment per alleujar els efectes de l'ansietat

Els experts creuen que inhibint químicament l'enzim COX-2 es pot minimitzar els efectes secundaris del trastorn.


Un equip d'investigadors de la Universitat de Vanderbilt (Estats Units) ha evidenciat, a partir de proves amb ratolins, que inhibir químicament l'enzim COX-2 pot alleujar els efectes de l'ansietat. Més concretament, la investigació ha demostrat que inhibir i modificar químicament l'enzim podria activar els endocannabinoides naturales, cosa que evita els "efectes secundaris gastrointestinals" que produeix l'ansietat.

L'activació d'aquestes molècules de senyalització naturals són les que "activen els receptors cannabinoides del cervell". Aquests receptors són els mateixos que s'activen amb "l'ingredient actiu de la marihuana", segons els experts. Aquest recpetor es troben al sistema gastrointestinal i en altres parts del cos de manera que "és evident que juguen un paper important en una àmplia gama de processos fisiològics i patològics" i a més, segons els experts, també intervenen "a la modulació de la tensió i l'ansietat". 
 
Els especialistes sostenen que la troballa té suficientment potencial per a convertir-se, fins i tot, en una nova manera de tractar el trastorn. La publicació del descobriment s'ha fet a la revista Nature Neuroscience i si començarà a treballar a partir dels propers anys.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article