'El saquet ple', loteria per a fins socials

És una iniciativa de Loteriaslleida.com per recaptar fons per a entitats sense ànim de lucre


El Saquet Ple és una iniciativa solidària creada per l’Administració de Loteries nº1 de Lleida, la més antiga de la ciutat, amb l’objectiu d’ajudar organitzacions no governamentals, fundacions i entitats socials, culturals o esportives a recaptar fons per desenvolupar els seus projectes o suportar les seves despeses quotidianes mitjançant productes basats en la Loteria Nacional i altres jocs de l’Estat.

Loteriaslleida.com posa a disposició d’entitats i associacions sense ànim de lucre espais gratuïts a la seva web perquè puguin vendre les seves participacions de loteria amb fins benèfics per Internet. L’eCommerce lleidatà col·labora estretament amb aquestes organitzacions en temes d’assessorament, ajudant-les de forma activa en totes les gestions de distribució de les participacions.

“El Saquet Ple és una iniciativa que impulsem des de l’Administració de Loteries nº1 de Lleida amb la intenció de donar a conèixer les possibilitats de finançament que tenen les entitats sense ànim de lucre a través de productes basats en jocs de l’Estat com penyes, travesses o participacions amb donatiu”, explica David Masip, gerent de Loteriaslleida.com. “És la nostra forma de contribuir amb aquestes associacions perquè puguin continuar realitzant la seva impagable tasca social, donant també un gir solidari a aquest tipus jocs”, afegeix.

El 2012, l’Administració de Loteries nº1 de Lleida va oferir per primer cop la distribució de la Loteria de Nadal d’entitats sense ànim de lucre a través de la seva web Loteriaslleida.com, on es podien adquirir tant dècims com participacions virtuals. “Per poder arribar a més gent i recaptar així més fons per a les associacions, aquest any hem incorporat una nova modalitat de compra d’aquestes participacions virtuals mitjançant aplicacions per a telèfons mòbils”, afirma Masip.

D’aquesta forma, organitzacions sense ànim de lucre, tant de la ciutat de Lleida com de la resta d’Espanya, compten amb la col·laboració de Loteriaslleida.com per a les gestions de venda de dècims o participacions virtuals que contribueixin a la recaptació de fons. “Algunes de les gestions que realitzem en col·laboració amb aquestes entitats són enviar per correu electrònic la participació virtual en format PDF un cop efectuada la compra; avisar als compradors de si hi ha hagut premi o no després de la realització del sorteig; o donar instruccions per al cobrament del premi en cas que hagi tocat”, explica el gerent de Loteriaslleida.com.

L’Administració nº1 de Loteries de Lleida ha estat reconeguda aquest any com a ‘Empresa Solidària’ per l’Ajuntament de Lleida en agraïment a la tasca que ha dut a terme recolzant les associacions del tercer sector d’acció social, cooperació social i desenvolupament de la ciutat, i per la seva col·laboració amb la Fundació Lleida Solidària.

Durant el 2012, l’Administració va col·laborar activament a través de la seva web amb les organitzacions SOS Richi i ADOPCHINA. Aquest any, coincidint amb la posada a la venda del Sorteig de Loteria Nacional contra el Càncer, Loteriaslleida.com va organitzar una penya on es van vendre diferents números en forma de participacions. Els beneficis obtinguts es van destinar com a donatius a l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC).

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article