CCOO alerta que la crisi silencia assetjaments sexuals

El sindicat atribueix a la por a perdre la feina el motiu que les dones no denunciïn els abusos


La crisi i l'atur fan que moltes dones optin per callar el casos d'assetjament sexual que pateixen als seus llocs de treball per por a perdre el lloc de feina si ho denuncien. Així ho ha afirmat la nova secretària de la dona i cohesió social, Alba García. El sindicat va atendre l'any passat uns 60 casos d'abusos sexuals a la feina, però García assegura que "els casos reals són molts més” i reclama un registre oficial que reculli les persecucions sexuals en l'àmbit laboral, cosa que ha instat a fer al Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat.

Alba García ha dit que les dones són les que més estan patint els efectes de la crisi econòmica i la reforma laboral "que està facilitant la precarietat, no està creant llocs de treball i està empobrint la població". García ha assegurat que l'efecte "més pervers" de tot aquest cúmul l'encarnen les dones que ja de per si tenen contractes més precaris, temporals i a temps parcial i, a més, "les dones són les primeres convidades a deixar la feina i tornar a casa".

"Amb la crisi s'està fent visible la discriminació per raó de sexe, i concretament el problema de l'assetjament sexual. Iniciarem un treball seriós per veure què hi podem fer”, ha anunciat a Efe Alba García. Des de CCOO ressalten que, a pesar que les dones són un 51% de la població catalana, "estem lluny de la paritat i la igualtat", diu García i recorda que les dones encara cobren de mitjana un 24% menys que els homes en la mateixa feina "i la diferència salarial augmenta a partir dels 35 anys, amb l'antiguitat i en professions més altes".

Alba García també ha denunciat que la taxa d'atur entre les dones de 16 a 19 anys a Catalunya és del 72'6% i del 43% entre les dones de 20 a 24 anys. En aquest sentit, la secretaria de la dona de CCOO ha denunciat les retallades perquè "cap crisi justifica retrocessos ideològics, perquè estan retallant drets des d'un model conceptual ideològic i no per racionalitzar la despesa". Un de les principals preocupacions de García és la reforma de les pensions. Segons les dades que ha esgrimit a Efe, un 26'9% dels homes de 50 a 65 anys que viuen a Catalunya cobren alguna prestació, mentre que només un 17,7% de les dones de la mateixa edat la cobren.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article