El model penitenciari català, referent internacional

Dinamarca ha de refer el seu sistema penitenciari i pren per referència el català


Una representació del govern de Dinamarca està fent una visita d’estudi a Catalunya per tal de conèixer-ne el sistema penitenciari i, de manera més específica, el model de polítiques de rehabilitació i tractament que duen a terme els serveis penitenciaris del Departament de Justícia. El govern danès està immers en un procés de canvi del seu sistema penitenciari i de construcció de nous centres, i és per això que la visita a Catalunya té per objectiu prendre per referència el  model català de presons com a punt de partida en aquesta reestructuració.

Des d’ara i fins al mes d’octubre, l’administració danesa ha destinat a Catalunya en visita d’estudi l’alt representant de l’òrgan encarregat de la gestió de les presons de Dinamarca, Kim Tobberup Andersen, per aprofundir en el coneixement del model de presons català.

Així, Tobberup estudiarà el sistema penitenciari de la Direcció General de Serveis Penitenciaris del Departament de Justícia en dues fases. En una primera, fins al 3 de setembre, aprofundirà a nivell teòric en el context legal i organitzatiu català, i en una segona fase, que durarà fins al mes d’octubre, es desplaçarà als centres penitenciaris Brians 1, Brians 2, Lledoners, Quatre Camins, de Dones de Barcelona i de Joves per treballar in situ amb els professionals del sistema.

En concret, el govern danès centra el seu interès en com la Direcció General de Serveis Penitenciaris del Departament de Justícia organitza i gestiona la seguretat als centres, així com en els diversos programes d’intervenció especialitzada, formació i treball que es duen a terme per facilitar la reinserció dels interns, tant en el medi tancat com en l’obert.

Aquesta estada d’aprofundiment sorgeix arran d’una visita que l’any 2011 va fer a Catalunya una àmplia representació de l’associació danesa que agrupa directors i subdirectors de presons, que ha suscitat ara que el sistema català de presons sigui un model a imitar per al govern danès.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Jo mateix
1.

Aquesta estada inclourà una visita als carcellers torturadors de C. Brians exemple del que NO ha de pasar dins d'urna presó ?

  • 0
  • 0

Comenta aquest article