Una ruta per conèixer la Barcelona 'trans'

A les ruïnes de la plaça de la Vila de Madrid es van trobar indicis de persones transsexuals


A les ruïnes de la plaça de la Vila de Madrid, han descobert que es van trobar indicis de persones transsexuals ja en l'antigor. Al Paral·lel han conegut les conseqüències que va tenir la llei de perillositat per a aquest col·lectiu. I a la Rambla han rememorat les manifestacions i han entrat al barri trans de la Barcelona dels segles XIX i XX.

 
Són només alguns dels llocs emblemàtics de Barcelona on el col·lectiu transsexual ha tingut un paper important al llarg de la història de la ciutat, i que han pogut descobrir o redescobrir els participants en la ruta comentada "La Barcelona trans". 
 
I és que Barcelona ha estat un dels puntals en la lluita per la igualtat "d'un dels col·lectius que més estigmatitzacions pateix", segons Leopold Estapé, responsable de Memòria Històrica de la Coordinadora LGTB de Catalunya, i guia de l'activitat.
 
Una activitat d'èxit
 
"Una activitat cultural al centre de Barcelona, un dissabte d'estiu és una bona iniciativa", comenta la Sofia Sabater, que s'ha apuntat a la ruta per aprendre coses noves de la ciutat i del col·lectiu transsexual.
 
A més, aquesta activitat, segons la Pepa Vives, "trenca els esquemes que tots som esbojarrats, perquè hi ha gent a qui també agraden altres coses més calmades".
 
"Em sembla molt interessant, coneixes coses que no imaginaves que poguessin succeir", diu la Blanca Ruiz. Un exemple és que "la llei de vagos y maleantes va acabar afectant algunes persones fins a l'any 2000", explica el Josep Maria Guerra, un altre dels participants.
 
Fins al dia 18 d'agost, el Circuit Festival, l'esdeveniment Lesbià, Gai, Transsexual i Bisexual més gran d'Europa, ofereix festes musicals, activitats aquàtiques, passejades culturals i xerrades.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article