La diabetis entre les principals causes de mort al món

Les malalties cardiovasculars continuen encapçalant la llista. La tuberculosi cau del top ten


L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha actualitzat la llista de les deu causes principals de mort al món. Entre les dades més rellevants, cal destacar l'entrada de la diabetis entre les deu primeres causes de mort, i la sortida de la tuberculosi, que baixa fins al quinzè lloc amb un milió de morts l'any 2011. Les malalties cardiovasculars segueixen sent la principal causa de traspàs, representant tres de cada deu defuncions.

Les malalties cardiovasculars són la primera causa de mort amb 17 milions de decessos anuals. La segueixen les infeccions respiratòries, causants de 3,2 milions de morts i les malalties pulmonars obstructives cròniques es col·loquen en tercera posició amb tres milions de defuncions. La segueixen les malalties diarreiques (1,9 milions), el sida (1,6 milions), els càncers de tràquia, bronquis i pulmons (1,5 milions), la diabetis, que ha entrat per primera vegada en aquest top ten amb 1,4 milions de morts, els accidents de tràfic (1,3 milions) i, finalment, un 1,2 de morts es produeixen per naixements prematurs o pel baix pes en néixer.

Amb les dades relatives a 2011, aquest organisme de les Nacions Unides calcula que aquell any van morir 55 milions de persones a tot el món. Les malalties no transmissibles són responsables de dues de cada tres morts (36 milions), més que fa deu anys, quan representaven el 60 per cent de totes les morts (31 milions). Als països rics les causes no transmissibles representen el 87% del total de morts, mentre que en els pobres amb prou feines arriben al 36% i guanyen protagonisme els contagis de la sida, les malalties diarreiques, la malària i la tuberculosi.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article