7.000 dones excloses de la reproducció assistida pública

Clíniques de reproducció assistida consideren "discriminatori" el nou projecte de llei que regula la reproducció pública assistida


En un comunicat públic l'Institut Mèdic Cefer assegura que el nombre de dones solteres i lesbianes que volen ser mares "no ha parat de créixer els últims anys" i ja representa el 15% de les 86.000 dones que cada any acudeixen a un centre de reproducció assistida. La crítica l'han fet pública arran del projecte de llei que el Ministeri de Sanitat i les conselleries de sanitat de les comunitats autònomes han acordat en el qual el principal criteri per optar a un tractament de reproducció assistida públic és l'esterilitat.

Cefer considera que aquest fet "és una flagrant discriminació contra determinats col·lectius" que decideixen ser mares solteres o amb parelles del mateix sexe i calcula que amb els nous criteris fins a 7.000 dones quedarien excloses d'aquests tractaments.

Entre els tractaments més habituals entre dones sense parella masculina, destaquen la inseminació artificial amb semen de donant anònim (procés que representa el 72% del total), l'adopció d'embrions i la recepció d'òvuls d'una eventual parella lesbiana.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article