Unes 2.500 persones troben feina gràcies al Pla Incorpora

El pla està impulsat per l'Obra Social La Caixa per ajudar a persones en risc d'exclusió social.


El programa d'integració laboral de l'Obra social de La Caixa, anomenat Incorpora, ha facilitat 2.447 llocs de treball a persones en risc d'exclusió social a Catalunya el primer trimestre de 2013. L'èxit del projecte ha estat possible gràcies a la implicació de 985 empreses que han col·laborat en aquesta iniciativa de responsabilitat corporativa. A més, el programa ha comptat amb un centenar d'entitat socials  coordinades per la Fundació Privada Trinijove (Barcelona), la Plataforma Educativa (Girona), Aspros (Lleida) i la Fundació Teresa del Vendrell (Tarragona).

Només a la província de Girona, el pla ha facilitat 315 llocs de treball durant els primers 6 mesos de l'any gràcies a la implicació de 131 empreses gironines i la col·laboració de dotze entitats socials. L'entitat financera destaca que, malgrat la crisi, hi ha una tendència a l'alça, cosa que “posa de manifest que el programa ofereix a les empreses una via per contribuir a millorar el seu entorn més immediat”.
 
El pla Incorpora de La Caixa va nèixer l'any 2006 amb l'objectiu principal és fomentar la integració de persones amb dificultats per accedir al món laboral. Des de llavors, Incorpora ha teixit relació amb tres branques. Per un costat, amb una xarxa de 283 entitats socials adherides al programa d'inserció, que es coordinen a través de 21 grups distribuïts per tot Espanya i el Marroc. Per un altre, ha col·laborat amb més de 500 tècnics d'inserció laboral que realitzen prospecció d'empreses, el seguiment del procés de formació del beneficiari, l'acompanyament laboral de les persones inserides, i el suport a l'empresa en relació a la inserció. Finalment, Incorpora ha treballat amb més de 17.000 empreses que han fet més de 40.000 insercions de persones en situació o en risc d'exclusió social.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article