Colònies socials per a 50 infants en risc social

La Fundació Pere Tarrés les ha becat coordinant-se amb els serveis social de diferents ajuntaments


Aquesta darrera setmana d'agost, una cinquantena d'infants en situació de risc social estan passant uns dies fent activitats educatives a la casa de colònies de La Conreria que la Fundació Pere Tarrés té a Tiana. Aquesta colònia està becada al 100% per la Fundació Pere Tarrés dins de la seva campanya “Cap infant sense colònies, ajuda'ls a créixer” i s'ha organitzat amb la col·laboració dels serveis socials municipals d'ajuntaments on la Fundació Pere Tarrés porta projectes socials i educatius per infància en situació vulnerable.

“El rol continuat, silenciós, de la xarxa de serveis socials i de les entitats d'educació en el lleure es fonamental per al desenvolupament harmònic dels nens i nenes amb risc de carències socials” amb aquestes paraules resumeix el director general de la Fundació Pere Tarrés, Josep Oriol Pujol, la important tasca social i educativa que s'està portant a terme des dels municipis com les entitats socials per atendre les necessitats socials dels infants en situació de pobresa. Conscients de la importància que té per aquests dos agents de proximitat treballar en xarxa per aconseguir el benestar dels més petits, la Fundació Pere Tarrés ha posat en marxa aquest estiu per primer cop una iniciativa pionera. Així, l'entitat d'educació en el lleure més gran de Catalunya s'ha coordinat amb els serveis socials municipals d'aquells Ajuntament on porta projectes socioeducatius per infància en risc i amb algun EAIA per organitzar unes colònies socials. D'aquesta manera, una cinquantena de nens i nenes d'Olesa de Montserrat, Sabadell, Badia del Vallès, Palau Solità i Plegamans, Montornès del Vallés, Blanes i Pineda de Mar estan gaudint aquesta darrera setmana d'agost uns dies de diversió, educació, jocs i alegria en la casa de colònies de La Conreria que la Fundació Pere Tarrés té a Tiana.
 
Es tracta d'una nova iniciativa que forma part de la seva campanya solidària “Ajuda'ls a créixer, cap infant sense colònies” que intenta que tots els infants tinguin l'oportunitat d'anar de colònies i a un casal, independentment de la situació econòmica de les seves famílies. I és que a Catalunya, un 25% dels infants i joves menors de 16 anys viuen sota el llindar de la pobresa. I amb l'arribada de les vacances escolars, aquest col·lectiu és un dels més sensibles atès que les seves famílies no es poden permetre portar els seus fills a unes colònies o casals, una experiència educativa i d'integració social única i un espai ideal per suplir aquestes mancances i contribuir al seu creixement. A més, en els darrers anys la Fundació Pere Tarrés ha intensificat les activitats becades al mes d'agost atès que havia detectat la creixent necessitat d'atendre els infants i joves en un mes on no hi ha moltes possibilitats educatives i socials. En aquest sentit, a principis d'agost una seixantena de nens en situació vulnerable van anar a passar uns dies de colònies becats per la Fundació Pere Tarrés a la seva casa de Planoles (Ripollès). Actualment, a més d'aquestes colònies amb serveis socials, la Pere Tarrés té en marxa casals socials a Lleida, Tarragona i al barri del Raval de Barcelona, i en alguns centres d'esplai de l'àrea metropolitana, així com tres casals socials organitzats conjuntament amb Càritas Diocesana de Barcelona.
 
Igualtat d'oportunitats per gaudir de l'estiu
 
Per a molts d'aquests infants, aquests dies de colònies i casals suposen un trencament amb la seva realitat quotidiana. Poder jugar amb altres infants i joves de la seva mateixa edat, en un entorn educatiu, amb monitors i monitores pendents d'ells i que esdevenen el seu referent és una experiència que tant els mateixos infants i joves com els pares destaquen essencial per al seu creixement com a persones.
 
Gràcies a aquesta campanya de la Fundació Pere Tarrés més de 2.500 infants s'estan becant aquest estiu, gràcies al suport de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Lleida, Càritas Diocesana de Barcelona, l'Obra Social de La Caixa, i la col·laboració d'empreses i particulars que estan fent donatius. De fet, enguany, han pujat un 50% les peticions de beques i ajuts de les famílies a la Fundació Pere Tarrés per poder pagar colònies i casals. A més d'aquestes colònies socials per serveis socials municipals i les que va organitzar a principis d'agost, la Fundació Pere Tarrés també ha becat infant en les colònies i casal ordinaris, ha atorgat beques per nens i nenes dels seus més de 200 centres d'esplai federats i ha realitzat casals d'estiu i colònies amb la col·laboració d'entitats que acullen infància en situació de risc social.  http://www.peretarres.org/ajudalsacreixer
 
Aquest estiu, més de 20.000 infants estan participant en les colònies i casals de la Fundació Pere Tarrés, l'entitat d'educació en el lleure més gran de Catalunya amb més de 200 centres d'esplai. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article