Eines per visibilitzar les dones als mitjans

L'Institut Català de les Dones penja al web el manual “Gènere i mitjans de comunicació. Eines per visibilitzar les aportacions de les dones”.


L'ens de les dones de la Generalitat de Catalunya ha penjat al seu web l'estudi sobre la visibilització de les dones als mitjans de comunicació, un document que ofereix, a més, eines per fer-ho possible. L'estudi es pot trobar desgranat i consta d'una introducció explicativa sobre què és la perspectiva de gènere i a partir d'aquí es divideix en tres parts.

La primera fa un retrat del gènere: Dones invisibles, Dones silenciades; Desgranant el discurs: rols i estereotips; Guanyant espais?; Com escrivim?; El poder de la imatge.  La segona part tracta el gènere per temes: Dones polítiques; Víctimes. La violència masclista; La salut de les dones, un tema menor?; Doblement invisibles: les dones migrades. Finalment, la tercera part aporta eines pràctiques i recomanacions: Per on comencem? Els mitjans per dins segons el GMMP 2010; Superar les rutines; Com? Torna a pensar-hi; Iniciatives en positiu; Per saber-ne més; Bibliografia.
 
Aquest informe va sorgir de la col·laboració de l’ICD, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya, el Col·legi de Periodistes, entitats i persones expertes i els propis mitjans de comunicació. A través d'un formulari en aquesta plana web les persones interessades en fer formació en base a aquests materials poden sol·licitar la versió DVD, que incorpora materials d'anàlisi i bones pràctiques que no estan disponibles en la versió web.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article