Un fàrmac augmenta un 20% la supervivència al càncer de mama

La sanitat pública ha incorporat des d'aquesta setmana aquest nou medicament conegut com eribulina.


La eribulina (que es distribuirà comercialment amb el nom de 'Halaven') és el nou fàrmac desenvolupat després aïllar un precursor extret de les esponges marines del Japó , que augmenta un 20% la supervivència en càncers de mama avançats o amb metàstasi. Des d'aquest dimecres, La Direcció General de Cartera Bàsica de Serveis del Sistema Nacional de Salut i de Farmàcia ha aprovat incorporar des d'aquest dimecres el nou tractament per a pacients amb càncer de mama localment avançat o metastàsic.

L'oncòleg Javier Cortés , director del Programa de Càncer de Mama i Melanoma de l'Institut Oncològic de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona i un dels investigadors que ha contribuït a desenvolupar el nou fàrmac, ha explicat que l'eribulina ja ha demostrat la seva eficàcia i que basa la seva efectivitat en què "impedeix que les cèl·lules es divideixin i per tant que creixi la tumoració".

Cortés ha explicat que el principi actiu de la eribulina és un component amb activitat antitumoral i trobat inicialment en un tipus d'esponja marina procedent dels mars del Japó . L'oncòleg ha assegurat que el nueco fàrmac augmenta la supervivència de pacients afectades pel càncer de mama avançat o amb metàstasi que han patit progressió després d'almenys dos tractaments previs de quimioteràpia.

'Halaven' s'administra en unitats especialitzades de tractament oncològic ( hospital de dia ) per via intravenosa i s'administra en cicles de 21 dies . La dosi necessària per a cada pacient es calcula en funció de la superfície corporal i un avantatge destacable és que el temps d'administració es redueix a entre dos i cinc minuts. D'aquesta manera , les estades per al tractament són curtes .

Amb l'aprovació del nou fàrmac , Espanya s'ha sumat a la llista dels països europeus que ja tenen accés al medicament, que es comercialitza des de 2011 a Dinamarca , Finlàndia, França, Islàndia, Itàlia, Noruega, Suècia, Suïssa, Eslovènia i el Regne Unit. La eribulina també es comercialitza als Estats Units, Rússia, Suïssa, Corea del Sud, Japó i Singapur.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article