Col·laboració més estreta entre el Banc dels Aliments i Justícia

La signatura d'un conveni de cooperació permetrà que els usuaris de presons puguin col·laborar amb el Banc dels Aliments.


El conseller de Justícia, Germà Gordó, i el president de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, Josep Maria Forné, han signat un conveni de col·laboració per ampliar l’actual cooperació entre les dues institucions. L’acte, celebrat a la seu del Banc dels Aliments de Barcelona, ha comptat, també, amb la presència del president d’aquesta entitat, Antoni Sansalvadó.

Concretament, el conveni permetrà augmentar el nombre de penats que fan tasques en els magatzems i instal·lacions dels quatre bancs que formen part de la Federació. També, permetrà organitzar brigades especials associades al Pla d’ajut de la Unió Europea en la tasca de distribució d’aliments d’excedents de producció alimentària procedents de tota Europa. Tres vegades l’any arriba un comboi de camions i s’han de descarregar, classificar, emmagatzemar i distribuir els aliments. L’any 2011 van entrar prop de 5 milions de kg per aquesta via. Els bancs d'aliments de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona van moure l'any 2012 15.000 tones d'aliments, per valor de 22 milions d'euros, i es van repartir entre més de 250.000 persones. 
 
Aquesta participació ha suposat, per exemple, que en els dos darrers anys més de 60 persones hagin pogut complir la seva pena fent treballs en benefici de la comunitat a les dependències dels diferents bancs dels Aliments. I que hagin pogut dedicar-hi més de 8.098 hores. 
 
Aquesta col·laboració és especialment important, perquè per a la persona penada complir aquest tipus de mesura en un banc dels Aliments del territori li permet identificar, d’una forma molt evident, quina és la seva aportació social i quina finalitat té la seva tasca. La majoria dels penats que realitzen aquestes tasques als bancs gaudeixen d’un alt nivell d’integració en el projecte i molts han continuat col•laborant com a voluntaris un cop acabada la mesura. 
 
Trobar entitats socials que a més de la tasca social que fan identifiquin molt clarament el benefici social que aporten i a més a més tinguin com a objectiu pal·liar necessitats bàsiques de la ciutadania, no és fàcil. Els Bancs dels Aliments identifiquen aquests dos elements i en aquests moments de crisi econòmica i social esdevenen una entitats socials imprescindibles amb una capacitat important de mobilització ciutadana.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article