La Fundació IReS atén 10.153 persones el 2012

Institut de Reinserció Social- IReS és una entitat sense ànim de lucre que atén persones amb vulnerabilitat social.


Fundació IReS, entitat amb més de 44 anys d’història, ha mantingut els nivells de qualitat i innovació que la caracteritzen en l’atenció a les 10.153 persones que van rebre suport de l’entitat al 2012 amb un pressupost de 4.457.129’7€, un 16% menys que l’any anterior tot i l’increment de donacions privades.

Per àrees d’actuació es van atendre 1.997 en violència familiar i de gènere, 3.836 en infància, joventut i família, 3.889 en l’acció social en la justícia i 431 en inclusió social. A més, en l’àrea de responsabilitat social corporativa s’han implicat 90 empreses, moltes en l’acció de Sant Jordi de la Rosa Solidària. Pel què fa al nombre de voluntaris durant l’any passat 30 persones van estar en actiu donant suport a l’acció social de l’entitat mentre que l’any anterior van ser 25.
Pel què fa a un dels projectes que s’han fet més visibles darrerament per la seva utilitat, el Banc de Productes No Alimentaris, ha disminuït el nombre total de productes donats ja que enguany s’han repartit 12.911.

Durant el darrer semestre de 2012 es va posar en marxa un nou dispositiu de lluita contra la pobresa, l’Aferra’t que va atendre a 70 persones en aquests mesos. A Balears també es va posar en marxa l’Assistència Psicològica a Dones Víctimes de Violència de Gènere, les seves Filles i els seus Fills, de l’Institut Balear de la Dona.

La jornada d’Adopcions d’Infants amb Necessitats Especials, amb la complicitat dels mitjans de comunicació per a difondre el tema, va ser tot un èxit i es va arribar a més de 100 famílies i professionals. Pel què fa a temes de recerca, es va finalitzar i presentar la recerca d’infància romanesa migrada: 'Children’s rights in action. Improving children’s rights in migration across Europe. The romanian case'.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article