Posa't en marxa per les malalties mentals

Les Germanes Hospitalàries de l'hospital Benito Menni de Granollers organitzen una cursa al voltant del dia de la Salut Mental.


Dins del conjunt d'activitats celebrades al voltant del Dia Mundial de la Salut Mental, el Complex Assistencial Benito Menni de Germanes Hospitalàries ha organitzat una cursa popular el pròxim 13 d'octubre pels carrers de Granollers amb l'objectiu de sensibilitzar la població sobre les malalties mentals i reduir l'estigma social associat a les persones que pateixen aquest tipus de patologies.

Amb el lema Posa't en marxa!, la III Cursa Germanes Hospitalàries-Benito Menni s'iniciarà a les 10:30h i tindrà un recorregut de 10 quilòmetres al voltant del Parc Fluvial de Granollers, amb sortida i arribada a les pistes d'atletisme municipals. A més, enguany també hi haurà, el mateix dia, de 10 a 10:30h i en les mateixes pistes d'atletisme, una cursa infantil de 400 metres per a nens i nenes de fins a 10 anys.

"La iniciativa de fer una cursa solidària va sorgir amb la voluntat de conscienciar la població sobre la malaltia mental, i quina millor manera de fer-ho que en un acte festiu i solidari on es potenciï l'activitat física”, explica la Dra. Belén Gías, coordinadora de l'Hospital de Dia Benito Menni de Granollers i membre del comitè organitzador. Després de l'èxit de convocatòria de les dues edicions anteriors -400 participants, la primera, i 600, la segona-, aquest any s'espera mantenir o augmentar la repercussió de l'esdeveniment. “La bona acollida que està tenint aquest acte entre la població ens fa ser optimistes i pensar que cada vegada som més a prop de guanyar la batalla al desconeixement i els prejudicis al voltant dels trastorns mentals”, afegeix Gías.

La cursa està oberta a tothom que hi vulgui participar, sigui corrent o bé a peu. A banda de l'activitat esportiva, es farà una botifarrada final i hi haurà un servei d'animació amb castells inflables per als més petits. També es donaran regals als participants i se sortejaran obsequis dels patrocinadors.

La III Cursa Germanes Hospitalàries-Benito Menni s'emmarca en el conjunt d'actes amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental que organitza la Taula de Salut Mental del Vallès Oriental.

Més informació i inscripcions a: http://www.hospitalbenitomenni.org/cursasalutmental.aspx

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article