20% menys d'ajudes públiques per a discapacitats autònoms

Benestar Social retalla les subvencions mensual als discapacitats que viuen a casa amb cuidador.

El Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya ha retallat un 20% les ajudes mensuals del programa de suport a l'autonomia a la pròpia llar per a persones discapacitades. Aquest ajut de 625 euros, que perceben 875 persones, permet a aquest col·lectiu viure a casa seva amb el suport puntual d'un cuidador.

La directora general de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS), Carmela Fortuny, diu que l'ajust pressupostari era necessari “per garantir la supervivència d'aquest servei a i permetre-hi l'entrada de nous usuaris”. La reducció tindrà efectes retroactius i des de l'1 de gener passat, els beneficiaris baixaran de 626 euros a 500, 126 euros menys que fins ara. Fortuny va explicar ahir que, malgrat la retallada imposada, la Generalitat inverteix 7,3 milions anuals en el projecte.

Dincat, l'agrupació d'entitats sense ànims de lucre que treballen en l’àmbit de la discapacitat intel·lectual, ha convocat per demà una protesta davant la nova seu de la conselleria de Benestar Social i Família. L'objectiu de la concentració és intentar revertir l'aplicació de la tisorada, que, segons els organitzadors, afectarà la viabilitat econòmica de les 44 entitats que actualment gestionen aquest programa. Dincat reclama que “es garanteixi la continuïtat d'aquestes ajudes”, que considera “fonamentals” per a les persones discapacitades que volen tenir un “projecte de vida propi”.

El programa de suport a l'autonomia a la pròpia llar està destinat a persones amb un mínim del 65% de discapacitat acreditada que volen viure soles, en parella o amb altres persones, però que necessiten l'assistència puntual d'un cuidador per a les seves activitats diàries i perquè puguin continuar sent autònomes.

La quarantena d'entitats socials que porten a terme aquest programa posen a disposició dels beneficiaris equips de persones que els ofereixen suport en àrees com la cura personal, la resolució de tràmits i gestions administratives i l'organització de l'economia personal i domèstica.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article