Teatre solidari pel Dia Mundial de l’Alzheimer

L'Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN) proposa una tarda de teatre per commemorar aquest dia.


El diumenge 21 es celebra el dia mundial de l’Alzheimer, un tipus de demència que degut a l’augment d’esperança de vida i a la falta de solucions per aquesta i altres demències pot general greus problemes de sostenibilitat tant social com sanitària.

A l’Estat espanyol hi ha més de 700.000 persones que conviuen amb algun tipus de demència, un 60% d’aquests casos és Alzheimer. L’Alzheimer té encara un origen i causes desconegudes, es diagnostica tard, és impossible de preveure i no existeix medicació que el retardi o freni el seu decurs.

La progressiva discapacitat de les persones amb demència i la dedicació que requereixen per part dels seus cuidadors, fan que aquestes malalties neurològiques es posicionin com una de les principals causes de dependència a la nostra societat.

L´AVAN ofereix un conjunt de serveis i programes específics de rehabilitació neurològica (des de diferents àrees com la fisioteràpia , logopèdia, teràpia ocupacional i neuropsicologia),  d’estimulació cognitiva així com serveis d’ exploració, avaluació neuropsicològica i programes de prevenció per a tothom.

L´entitat també disposa de programes de caire lúdic dirigit a aquest col·lectiu, assessorament legal i social a les famílies i un servei d’atenció i suport psicològic a les famílies i afectats.

Per recordar aquest dia Mundial, l’AVAN proposa una tarda al teatre amb l’obra 18 forats de la companyia Somni al Terrat. L’actuació serà al centre Cívic St. Oleguer de Sabadell el dissabte 21 a les 18h.

L´obra tracta d’una selecció de moments dins la història universal de l’esser humà. Homes i dones protagonitzen les seves vides que avancen intentant saber qui són, qui són els altres i què son ells mateixos pels altres (obra no recomanada pels més petits).

Com a novetat, el preu de l’espectacle el decidirà cadascú al final de l’obra depenent del grau de satisfacció. I durant tot el dia, a la Plaça Imperial de Sabadell, Taula informativa i paradeta solidària.

L'Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN) és una entitat sense ànim de lucre que vetlla per millorar la qualitat de vida tant de les persones afectades per malalties neurològiques com els seus familiars i entorn, oferint suport social, terapèutic i de lleure i establint un compromís d´atenció, proximitat i continuïtat. L'AVAN promou l´avenç del coneixement en l´àmbit de la neurologia per tal de donar resposta a les necessitats existents i fomentant l´associacionisme, el voluntariat i el treball en xarxa. Actualment, l'AVAN disposa de 7 seus repartides per les comarques del Vallès; Terrassa, Sabadell, Rubí, Sant Cugat, Castellar del Vallès, Llinars i Sant Quirze del Vallès.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article