Es crea l'Espai de l'Immigrant per reivindicar la sanitat pública

L’objectiu d el projecte és assessorar a les persones sense papers perquè puguin reivindicar el seu dret a la sanitat pública.


L’Espai de l’Immigrant, situat al barri del Raval de Barcelona, és un projecte que té la finalitat d’informar a les persones sense papers dels seus drets i assessorar-los de com han d’exercir-los. L'Espai es vertebra a partir d'una idea principal: denunciar públicament la situació d’exclusió del sistema sanitari que pateixen les persones que es troben en situació irregular a l’Estat, com a conseqüència de la entrada en vigor del Reial Decret 16/2012, de 20 d’abril, de mesures urgents per garantir la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut i millorar la qualitat i seguretat de les seves prestacions.

Per pal·liar aquesta situació, l’Espai també atén d’urgència a les persones del barri que estan sense papers i que no han pogut accedir a la sanitat pública. Per poder dur a terme aquesta acció, el projecte compta, entre els seus integrants, amb una metgessa titular, dos residents i tres infermeres. En aquest sentit, el projecte no només atén a les seves dependències, sinó que també acompanyen físicament a les persones en situació irregular al centre de salut que li correspongui a fi de que puguin reivindicar els seus drets.

En aquest sentit, l'Espai de l'Immigrant constanta que hi ha molta desinformació sobre els drets que tenen aquestes persones en situació irregular. Per això, també els ofereixen l'assessorament necessari perquè puguin exercir aquests drets. Per exemple, moltes persones no saben que a Catalunya, en molts casos es pot tornar a entrar al sistema sanitari presentant el padró municipal.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article