S'encareixen els medicamemts per a malalts greus i crònics

Els malalts greus o crònics pagaran fins a 4,2 euros per cada medicament de la farmàcia hospitalària.


Els malalts greus o crònics que no estiguin ingressats hauran de pagar a partir del mes d'octubre un 10% dels medicaments que només es dispensen a les farmàcies dels hospitals. Com a màxim, el pacient haurà de pagar 4,20 euros per cada fàrmac, segons ha publicat el Butlletí Oficial de l'EStat (BOE) el dijous passat.

A partir de l'1 d'octubre si un medicament costa 700€, el pacient en pagarà 4,2 i si costa 30€ el pacient en pagarà 3. És a dir, sempre el 10% del total fins a un topall de 4,20 euros. És dóna el cas, però, que la majoria de medicaments que entren en aquest apartat són molt cars i per a patologies greus o cròniques com ara l'esclerosi múltiple, artritis reumatoide, càncer o l'hepatitis C.

El president del Fòrum Català de Pacients, Albert Jovell, ha criticat la mesura: "ser malalt crònic en aquest país costa molts diners per al malalt. No només perquè" la persona guanya "menys per la seva malaltia, sinó perquè" ara, a més, haurà de fer aquests copagaments. "Hi ha el risc que algunes persones abandonin les teràpies o ajornin el moment d'anar a buscar els fàrmacs", ha advertit. I és que sovint qui necessita aquests medicaments és gent gran pensionista amb molt pocs recursos.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article