El 3,5% de testaments a Catalunya deixen llegats solidaris

Entitats sense ànim de lucre, ONGs i ordes religioses són els principals receptors d’aquests llegats.


El passat 13 de setembre va celebrar-se el Dia Internacional del Llegat Solidari i fou una bona ocasió per comprovar la bona salut d'aquesta pràctica solidària. Es calcula que les entitat socials catalanes reben 44 milions d'euros l'any gràcies a les donacions que fan el 3,5% dels catalans en els seus testaments. Són dades de l'Escola de Notaris de Catalunya, que indiquen que en el 57% d'aquests casos els receptors són entitats sense ànim de lucre i ONGs, mentre que un 43% va destinada a ordres religioses.

Les donacions a Catalunya suposen un terç dels llegats solidaris de tot l’estat, que ascendeixen a un total 132 milions d’euros. Però a Catalunya el nombre de testaments solidaris a Catalunya és menor, només el 18% del total (163 llegats d’un total de 900 a tot Espanya) fet que implica que hi ha menys llegats però de majors quantitats.

La donació d'aquests llegats te diverses formes. Es poden fer en forma d’immobles, imports en diners o percentatges del patrimoni, sempre que no perjudiqui la legítima dels hereus forçosos, que segons Dret Civil català, és una quarta part dels béns a repartir entre tots els fills, en cas d’haver-n’hi. A més, en el cas de les entitats sense ànim de lucre, no estan subjectes a l’Impost de Successions i Donacions.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article