M4all Day: Les app que es presenten als tallers

Amb motiu de la primera edició de l’m4All Day, dia del mòbil per a tothom, la Mobile World Capital presenta una selecció de solucions mòbils per a persones amb diferents tipus de discapacitats.


Com fer possible que una persona sorda es comuniqui mitjançant el telèfon mòbil? Podem unir domòtica i solucions mòbils per fer més fàcil la vida de les persones grans? Per tal de donar resposta a aquestes i d’altres qüestions, la Mobile World Capital Barcelona organitza l’m4all Day, un esdeveniment dins la 18a Mostra d’Associacions de Barcelona amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones discapacitades mitjançant l’ús d’apps al mòbil o a la tauleta.

L'organització de m4all day ha convidat a les entitats interessades a mostrar les novetats amb les quals treballen ja sigui en forma de tallers i demostracions. Us oferim el millor resum de les aplicacions presentades en els tallers al llarg del dia d’avui:

Box21: Oci per a tothom - www.annavives.net
Actualment no trobem cap canal directe on aquestes persones es puguin informar dels actes d'oci de la ciutat de Barcelona. I tampoc un canal on les entitats socials poden destacar els seus actes. Així mateix la majoria de dispositius amb apps relacionats amb oci inclusiu tampoc estan 100% ben adaptats per a ells. BOX21 és una iniciativa que aglutina 21 projectes socials que pretenen millorar la qualitat de vida i temps lliure de les persones amb més dificultats amb l'ús de les noves tecnologies.
 
Esencial Tablet - http://www.televida.es / http://www.orange.es
L'aplicació està dissenyada per facilitar al col·lectiu de persones majors i/o dependents amb l'ús de les tauletes electròniques com a eina de comunicació entre el seu entorn personal proper així com amb el món dels continguts digitals i el coneixement.
 
CarismaTiC: Entorn de suport psicosocial - http://www.carismatic.cat
CarismaTiC proporciona als beneficiaris una eina que facilita la comunicació  amb els serveis socials i de salut, especialment dissenyada per un col·lectiu d’edat avançada, i pensada per millorar la seva qualitat de vida en l’accés a aquest tipus de serveis. Està pensat per tal d’evitar desplaçaments i permetre una comunicació fluida entre els diferents agents i beneficiaris. Indirectament també vol contribuir a evitar la fractura digital de la gent gran amb les noves tecnologies.
 
ACCENTAC Realitat augmentada i 3D per millorar la senyalització - www.centac.es
L'aplicació millora i facilita la senyalització dels espais públics a través d'eines de 3D i Realitat Augmentada, permetent a qualsevol persona i de forma gratuïta, conèixer amb un simple “clic” sense necessitat de desplaçar-se, les àrees accessibles amb rampes, els ascensors,  els banys adaptats, les sortides d'emergència, els punts d'informació, etc. Això permet desplaçar-se directament als serveis o llocs desitjats estalviant temps i esforç.
 
Amóvil / Fundación ONCE - www.amovil.es
Amóvil és un portal que ofereix un cercador mitjançant el qual els usuaris poden obtenir informació sobre les característiques d'accessibilitat en diferents terminals disponibles al mercat.
 
CUAQEA, MICRO-BLOG DE VEU - http://cuaqea.com
Cuaqea és un micro-blog de veu per a usuaris de smartphone. La idea és que s'utilitzi com a xarxa social d'àudio, és a dir que no només s'usi com una xarxa on compartir l'actualitat o els fets del dia a dia a través de la veu, sinó que també sigui una plataforma que connecti als usuaris de manera més personal i propera, permetent transmetre les seves sensacions i emocions.

BJ Adaptaciones - www.bjadaptaciones.com
Diversos dispositius que faciliten l'accés a telèfons i tauletes per a persones amb dificultats de mobilitat a les mans.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article