2.300 persones perden diàriament la cobertura del Sistema Nacional de Salut

Ho ha denunciat Metges del Món en el marc de presentació de la campanya 'Ningú rebutjat'.

Cada dia, 2.300 persones queden fora del Sistema Nacional de Salut (SNS) a causa de les retallades en aquesta matèria amb motiu de la reforma sanitària, segons ha denunciat Metges del Món en la presentació de la seva campanya 'Ningú rebutjat'. A més, la crisi ha provocat un augment del 20% en la incidència de malalties mentals a Espanya, segons ha assegurat l'especialista en salut global de la London School of Hygiene and Tropical Medicine, la investigadora Helena Legido-Quigley, durant la presentació de la campanya.

El vídeo denúncia també que 873.000 persones ja s'han quedat sense targeta sanitària cosa que provoca "persones amb càncer sense tractament", "malalties de transmissió sense tractament", entre altres efectes. El vídeo denúncia que "cada dia 2.392 persones són excloses", alguns dels quals "pensionistes, persones a l'atur, malalties cròniques".
 
Per tota aquesta situació, Metges del Món ha llançat avui aquesta campanya de divulgació que pretén "aconseguir el suport de la societat", afirma el president de l'organització, Álvaro González. En la seva opinió, les reformes del Govern "són injustes i han canviat la vida a pitjor a milers de persones". González subratlla que els col·lectius més afectats són els més vulnerables: "els immigrants, els dependents, els malalts crònics, els pensionistes i les famílies de baixos ingressos". En aquest sentit, declara que el copagament en medicaments de dispensació hospitalària però sense hospitalització "és un nou cop".
 
Metges del Món és una associació de solidaritat internacional i independent que promou, a través del compromís voluntari, el desenvolupament humà mitjançant la defensa del dret fonamental a la salut i a una vida digna per a totes les persones.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article