Amics de la Gent Gran afirma que s’ha d’actuar de forma ràpida contra la soledat no volguda

Expandir la tasca a tot Catalunya i redefinir els programes d’acció social són els 2 eixos principals del nou Pla Estratègic de l'entitat


La soledat no volguda és un problema amb repercussions molt negatives per a les persones grans que la pateixen. Després d’una vida dedicada als altres, moltes d’elles es veuen relegades a l’oblit i l’aïllament. Aquesta soledat la viuen en silenci a les seves llars, o sovint en la fredor dels centres residencials. Són invisibles en una societat que es mou molt ràpid. No volen ser una molèstia pels seus éssers estimats, si en tenen. I a més, viuen amb tota la resta de problemes que han d’afrontar com qualsevol altra persona: salut, manca d’autonomia, higiene, habitatge, diners, nostàlgia, pors...

Davant aquesta situació tan greu, Amics de la Gent Gran considera que cal posar-hi remei de manera ràpida i no es vol quedar de braços creuats: assegura que entre totes i tots tenim capacitat per canviar-la. Per això, durant tot un any ha dedicat els seus esforços a un objectiu esperançador i engrescador: elaborar el nou Pla Estratègic 2014-2016. Aquest document li servirà a aquesta ONG com a full de ruta per al desenvolupament  en el futur i és un compromís que adquireix davant la societat. Hi han participat més de 1.000 persones vinculades al projecte d’Amics de la Gent Gran, persones grans, persones voluntàries, socis/es i donants, equip tècnic, patronat i representants d’altres entitats. A més de definir un nou model d’expansió territorial, l’altre eix principal del Pla Estratègic 2014-2016 és establir una nova proposta d’acció social.

Amics de la Gent Gran donarà a conèixer aquest nou Pla Estratègic 2014-2016 demà dimarts 1 d’octubre, coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de les Persones Grans. La presentació es farà a la Sala de Martí l’Humà del Museu d’Història de Barcelona, a les 18:30h. L’acte servirà també per agrair el compromís i la implicació de totes aquelles persones que han dedicat part del seu temps a l’elaboració d’aquest full de ruta.

Un dels primers passos d’aplicació d’aquest document és estendre la seva acció social a 5 ciutats més de tot Catalunya. Aquesta tardor, Amics de la Gent Gran començarà a donar suport a persones grans de les poblacions i l’entorn de Sabadell, Vic i Osona, Girona, Sant Cugat i Cardedeu-Granollers. I ho tirarà endavant gràcies en part a la col·laboració de voluntàries i voluntaris, i amb el suport de la Fundació La Marató de TV3.

Amics de la Gent Gran és una organització de voluntariat que treballa des de fa 25 anys per combatre la soledat i la marginació de les persones grans, mitjançant l’acció de voluntaris i voluntàries que les acompanyen i la sensibilització de la societat. Durant el 2012, 910 persones voluntàries han acompanyat 856 persones grans a Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Vilanova i la Geltrú i Cambrils, gràcies en part a l’ajuda econòmica de 1.533 persones sòcies i donants. Aquesta tardor, estendrà la seva acció social a Vic i Osona, Sabadell, Girona, Sant Cugat i Cardedeu-Granollers. L’entitat ha estat guardonada amb la Creu de Sant Jordi 2012 i és una de les 166 ONG espanyoles avaluades per la Fundación Lealtad, en matèria de transparència, bon govern i bones pràctiques de gestió.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article