Dincat forma persones amb discapacitat intel·lectual perquè puguin defensar i reivindicar els seus drets

La novetat d'aquest curs és que és mixte, és a dir, que alumnat i professorat són tant persones amb i sense discapacitat


Empoderar les persones amb discapacitat intel·lectual o de desenvolupament (DID) perquè siguin elles mateixes les que puguin formar a altres persones amb DID per defensar i reivindicar els seus propis drets. Aquest és l'objectiu del 3r Curs de Formació de formadors en Drets per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual o de Desenvolupament, organitzat per Dincat i que s'inaugura aquest dijous a la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna de la Universitat Ramon Llull. En aquesta tercera edició, la novetat és que la formació és mixta, és a dir, que tant l'equip docent com els alumnes són persones amb i sense discapacitat. 

L'aspecte més important és que els alumnes del curs, quan acabin, constituiran un equip docent de formadors en drets. La finalitat és que durant el curs adquireixin les competències necessàries per conèixer els drets del col·lectiu, que n'avaluïn el seu grau de compliment en els entorns dels serveis de suport i comunitaris i que sàpiguen reivindicar-los, en cas que no es respectin, a més, de formar un grup de persones amb discapacitat intel·lectual i professionals d'entitats que puguin instruir a altres persones amb DID sobre els seus drets o a altres grups d'interès (famílies, voluntaris, gestors, professionals, etcètera). Això vol dir que Catalunya podrà tenir un equip docent propi que formi en drets a altres persones amb DID del territori.
 
Enguany, el curs compta amb 23 alumnes: 16 persones amb discapacitat i 7 professionals que provenen d'associacions del sector. Tots ells hauran de fer una part teòrica de 60 hores, que s'impartirà a Blanquerna entre octubre i desembre d'aquest any, i una de pràctica de 10 hores que es realitzarà durant el primer trimestre de l'any que ve.
 
Gràcies a la feina feta en les dues anteriors edicions (Madrid, 2011 i Toledo, 2012) es va constituir un equip de 26 formadors amb discapacitat intel·lectual que han portat a terme 85 accions formatives a més de 1.500 persones amb discapacitat i a 1.300 professionals de diversos àmbits de dins i fora de FEAPS (Confederació Espanyola d'Organitzacions a favor de les Persones amb Discapacitat Intel·lectual, a la qual pertany Dincat)
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article