'A les places! Ciutat, cultura, comunitat' una jornada per pensar l'acció sociocultural i comunitària a l'espai públic

Tindrà lloc el proper 19 d'octubre al CTUG de Granollers


(pdf)

Un espai que serveixi per reflexionar entorn l'acció sociocultural, artística i comunitària a l'espai públic. Aquesta és la raó de ser de la jornada de treball  'A les places! Ciutat, cultura, comunitat', que es durà a terme el proper dissabte 19 d'octubre al CTUG de Roca Umbert de Granollers. La jornada de treball començarà a les 10 del matí a l'edifici del CTUG amb una dinàmica que vol descobrir el potencial d'una plaça en relació al treball socioeducatiu i cultural. Després, el doctor en pedagogia Segundo Moyano, farà una ponència parlant de l'espai públic i hi haurà un debat obert amb tots els assistents. 

A les 12 del migdia, es faran tres tallers simultanis on es reflexionarà activament sobre els tres conceptes centrals de la jornada: ciutat, cultura i comunitat. Cada taller, conduit pels especialistes Marta Serra (ciutat), Pau Farell (cultura) i Hèctor Alonso (comunitat), servirà per reflexionar entorn les visions pràctiques d'aquestes conceptes i, alhora, per posar en joc les potencialitats i dificultats del treball socioeducatiu i cultural a l'espai públic. La jornada acabarà amb la recollida dels continguts més significatius per part de Pep Guasch, Òscar Martínez i Carolina Marcos, coordinadors del projecte de formació comunitària CiutatBeta.
 
La jornada coincideix amb la Mostra d'Art Urbà de Roca Umbert, que s'allarga tot el dia i que servirà per descobrir les accions guanyadores de l'edició d'enguany.
 
A les places!: un projecte comunitari
 
La jornada, representa la primera acció de la nova etapa del projecte 'A les places',  impulsat per l'Equip Comunitari de Serveis Socials i els serveis de Cultura i Participació de l'Ajuntament de Granollers. 
 
'A les places' promou la creació d'accions socioculturals, portades a terme per diferents agents educatius, socials i artístics de Granollers, a l'espai públic per tal de vincular i promoure la participació activa dels infants i adolescents que sovint juguen a les places de la ciutat. 
 
Tot utilitzant la plataforma que suposa el carrer com a espai de relació, 'A les places' també promou el teixit social i cultural a través del treball comunitari, posant en relació diferents agents i generant processos de creació i acció col·lectives i participatives.
 
El projecte "A les places" preveu diverses fases de desenvolupament: a més de la jornada de treball, es farà formació dels tècnics que el duran a terme i acompanyament de les entitats (escoles, grups de teatre, de lleure,..) que faran les accions. El projecte ja ha tingut dos precedents, els anys 2012 i 2013, amb l'organització d'activitats comunitàries per a infants i joves a places de diferents barris de la ciutat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Josep Pagès Canaleta ( CARDEDEU ) VALLES ORIENTAL
1.
L´ESPAI PÚBLIC els Ajuntaments lan de fer Respecta per la Força si més presencia de las Policias Local Més Multes qui FUMI en un Parc Public Infantil sa de multar per LA LLEI ANTI TABAC No se fumara en un parc Public Qui embruta les places tambe .Tambe me agradaría que algún PARC PUBLIC INFANTIL pogues tindra una cuberta techo Que no es mullin els culompius ni tubugan aixis igual que plogui podrán estaala plaça al parc jugan Al Estiu no els tocaria los rayos de sol tanmalos EL FUTUR seria protejir els Parques Publicos Infantiles tencarlos molta més Neteja diaria cosa ara no esfa ..VEJILAR ELS GOSOS Sueltos vejilar el que porta un Goss i no recull la seva caca merda LES Policies locals han de vejilar molt més per protejir lo ques Public en especial els Parcs infantils
  • 0
  • 0

Comenta aquest article