Menys pressupost per la lluita contra la violència de gènere

El Govern espanyol ha rebaixat l'1'5% del pressupost dels programes de lluita contra la violència de gènere.


El Govern ha rebaixat un 1,5% per 2014 el pressupost destinat als programes de lluita contra la violència de gènere, tot i que el juliol passat el Consell de Ministres va aprovar l’Estratègia Nacional contra la Violència de Gènere 2013-2016 amb un pressupost de 1.500 milions d’euros.

El secretari d’Estat de Serveis Socials , Juan Manuel Moreno , ha justificat la retallada al·legant que el pla estratègic inclou també aportacions de diferents ministeris, comunitats autònomes, fiscalia i associacions de dones, entre d’altres. "Els diners sortiran d’entre totes les administracions implicades", ha assenyalat Moreno durant la roda de premsa d’explicació dels pressupostos del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, sense concretar quina part d’aquests 1.500 milions aportarà l’administració central.

En línies generals , el pressupost de lluita contra la violència de gènere passa de 22.190.000 a 2013 a 21. 850.000 el 2014 , però malgrat aquest descens Moreno ha assenyalat que "ni una sola política" respecte a les víctimes quedarà minvada. Per àrees, el servei telefònic 016 d’ajuda a les víctimes rep una partida de 1,1 milions d’euros, el servei de teleassistència, 5, 5 milions, i l’assistència social de les víctimes, 4 milions. Respecte als diners destinats als braçalets GPS, Moreno ha assegurat que existia un "sobrecost" en la despesa i que el contracte amb l’empresa subministradora ha estat renegociat fins a aconseguir una rebaixa d’uns 200.000 euros. Aquests diners sobrant serà utilitzat en la realització d’una macroenquesta sobre violència de gènere.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article