Quina oportunitat pot generar una tapa de croquetes?

El Casal dels Infants organitza una nova edició de La Tapa Solidària, on hi participaran 77 restaurants de Catalunya.


L’èxit de les dues edicions precedents ha motivat al Casal dels Infants a repetir la Tapa Solidària, una 3a edició que, a través del suport dels principals restaurants de Barcelona, permet transformar tapes en oportunitats. L’octubre de 2011 naixia la Tapa Solidària, un projecte apadrinat per l’Albert i el Ferran Adrià, per unir esforços en la lluita contra la pobresa infantil. Des del 2011, la Tapa Solidària ha aconseguit quasi 40.000 euros per donar suport a mares i nadons de 0 a 3 anys, per enfortir-les i fer que la seva maternitat també sigui una oportunitat per a un futur millor.

El passat 3 d'octubre ja es va presentar la nova edició, que ha començat aquest dilluns 7 d'octubre i que durarà fins al proper 7 de gener del 2014. Aquesta setmana, a més, s'ha fet públic el vídeo que porta per títol 'La Tapa Solidària suma esforços contra la pobresa infantil'. A la iniciativa s'hi han acollit 77 restaurants (que trobareu detallats aquí). Cada restaurant col•laborador aporta 0,50 euros de la venda d’una tapa de la seva carta al Casal dels Infants. I amb la consumició hi ha l’opció d’omplir les dades del posagots de la Tapa i participar en el sorteig d’un viatge a Dubai per a 2 persones, i d’un àpat per a dues persones cedit per cada un dels restaurants.

Els beneficis de la Tapa Solidària es destinaran a un dels projectes del Casal dels Infants que cada dia donen suport als barris més vulnerables, on es concentren majors desigualtats: on hi viuen infants, joves i famílies en situació de pobresa i exclusió. Aquest suport es traduirà en més oportunitats per transformar la seva realitat.

El Casal dels Infants acompanya prop de 6.000 infants, joves i famílies a fer petits passos cap a l’autonomia, cada dia. Reforca l’educació als nens i nenes que ho necessiten, dóna suport a les seves famílies, forma en oficis els joves i els procura oportunitats de treball. El Casal dels Infants treballa al Raval, la Mina, Sant Adrià de Besòs, Badalona Sud, barris de Fondo i Santa Rosa-Raval a Santa Coloma i al municipi de Salt a Girona.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Josep M Armengou i Iglésias Barcelona
1.
M'haureu de permetre parlar pel broc gros: el meu respecte pel Casal dels Infants és massa gran com per poder-me'n estar.
Sóc totalment contrari a aquesta mena d'iniciatives. Com que qui m'està llegint té prous elements de discerniment per entendre'm, seré prou breu: per ajudar a corregir problemes socials cada vegada més greus estem promovent, afavorint, tolerant i/o participant (entusiàsticament aquells que després dormen millor) en iniciatives que fomenten la despesa banal, el consumisme, els jocs d'atzar prometent viatges a llocs exòtics, sovint antitètics amb la proclama de solidaritat que es promou,....i anem eixamplant cada vegada més l'escletxa de les desigualtats. El contrari del que es vol aconseguir.
Les solucions correctes ja sabem quines són, i per sort són les que ocupen més temps de la nostra ciutadania més responsable i compromesa: voluntariat de tota mena, emprenedoria responsable creadora de llocs de treball i reinvertidora, entrenament per a la vida i la feina, banca ètica, i lluita aferrissada al nostre Parlament i a les altres institucions per canviar radicalment l'estat de les coses.
Em sap greu pel Casal dels Infants: em sembla que això l'allunya de ser més ben conegut i ajudat.
  • 5
  • 0

Comenta aquest article