La meitat dels espanyols només pot afrontar les despeses bàsiques

El 48% de la població de l'estat espanyol només pot fer front a despeses relacionades amb menjar, habitatge i productes bàsics.


A aquest 48% de la població que només pot assumir despeses bàsiques, s'hi suma un altre 42% que va permetre's només algun caprici, mentre que un 10% de la població va tenir despeses obertament sense preocupar-se de la seva situació econòmica. Aquestes són les dades que ofereix l'estudi 'Impacte de la inflació en el comportament del consumidor', publicat per Nielsen realitzat a més de 29.000 consumidors de 58 països entre febrer i març de 2013.

Les dades de l'estat espanyol són similars al conjunt de la Unió Europea, on la ratio de ciutadans que només poden assumir les despeses bàsiques d'habitatge, roba i alimentació s'eleva fins a un 52% de mitjana. El percentatge augmenta a Franca i Alemanya, amb un 63% i un 59% dels ciutadans només poden permetre's les despeses bàsiques.

El 71% dels espanyols enquestats no pot fer front a una pujada de preus en els aliments sense descuidar altres partides del pressupost familiar, percentatge que puja al 76% en el cas dels francesos, al 87 per cent, en el de els grecs, i disminueix en el dels italians (65 per cent) i alemanys (57 per cent).

Preguntats per una eventual pujada de preus dels aliments, els espanyols opten per eliminar els sopars fora de casa (66%), la compra de roba i accessoris (58%) i/o activitats d'entreteniment (44%).

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article