Barcelona promourà la recollida de joguines usades a domicili

Després de l'èxit de la recollida de roba porta a porta, el consistori fa una prova pilot amb les joguines usades que es duen als punts verds.


Ara fa un any, l'Ajuntament de Barcelona i la Fundació Formació i Treball van posar en marxa un funcionament el servei de recollida de roba usada a domicili. L'èxit de la iniciativa a portat al consistori a plantejar-se la viabilitat de la recollida porta a porta de joguines usades i en bon estat. De moment, ja està en marxa una prova pilot amb les joguines que es duen als punts verds. Si aquest primer és reeixit, se n'establirà la recollida porta a porta.

"En un any hem comprovat que la recollida de roba funciona i estem pensant com optimitzar l'esforç amb altres residus", va explicar ahir el director de la Fundació Formació i Treball, Albert Alberich. Entre aquests residus susceptibles de ser reciclats, a més de les joguines, hi podria haver els electrodomèstics i l'oli.

Fins ara, la campanya que ha tingut més èxit en aquest sentit ha estat la de roba. Des de l'octubre de 2012, quan es va impulsar la recollida, ja s'ha acumulat més de 267 tones recollides en 8.103 domicilis. La recollida va a càrrec de la Fundació Formació i Treball, membre de la Cooperativa Roba Amiga. Els ciutadans que ho vulguin poden trucar al 900 226 226 o al 010 si a casa seva tenen un mínim de dues bosses de roba usada per donar.

Les peces es porten a un planta de reciclatge on es fa la tria. Les que estan pitjor es reciclen per fer altres materials i les que estan millor es reutilitza per la venda per a finalitats socials o s'entrega a famílies amb pocs recursos. Segons va explicar Alberich, aproximadament un 10% de les peces es deriven al circuit de botigues de segona mà de Roba Amiga o bé a entrega social, el 50% a mercats de l'Àfrica, el 34% a l'Àsia i el 6%, a rebuig.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article