El 90% de les persones ateses per la Creu Roja reben ajuda alimentària

Des de començaments d’any, més de 200.000 persones a Catalunya han rebut aquest tipus d’ajut.


El 30% de l’ajuda alimentària i bàsica distribuïda durant el 2012 es va destinar a la infància en situació de vulnerabilitat.
La Creu Roja a Catalunya porta distribuint ajuda alimentària bàsica a través dels seus projectes humanitaris a 218.120 persones des de començaments d’any, prop del 90% del total de persones ateses enguany per la institució en projectes de lluita contra la pobresa.

Concretament, la Creu Roja ha distribuït a Catalunya lots amb aliments o productes bàsics entre 51.689 persones mitjançant els kits de suport social. A més, també ha repartit ajudes a través del Programa d’Aliments a 164.688 persones en situació de vulnerabilitat social i a partir del proper mes de novembre, iniciarà la segona fase de distribució alimentària amb el repartiment de 1.326.393 kg de productes bàsics com ara sucre, cacau, cereals infantils, productes làctics, o farines entre 163.774 persones.

El 30% de l’ajuda per als infants

Una altra via de distribució d’aliments, aquest cop adreçada exclusivament a la infància, és el programa de suport a l’alimentació infantil que ajuda a les famílies en situació de precarietat a pagar la quota del menjador escolar dels seus fills i filles. Aquest programa es va posar en marxa ara fa un any, després que la Creu Roja constatés a través del 4t estudi de l’Observatori de Vulnerabilitat que el 38% de les famílies enquestades no podien sufragar aquest cost. Actualment, aquest projecte permet accedir a les beques de menjador escolar a 643 infants durant el període lectiu 2013-2014.

A més, per garantir la continuïtat de les ajudes alimentàries a la infància durant les vacances estivals, la Creu Roja ha promogut una campanya que ha permès a 1.100 famílies beneficiar-se d’una targeta que els ha donat accés a la compra d’aliments frescos en comerços de proximitat durant tot l’estiu.

Durant el 2012, el 30% de l’ajuda alimentària i bàsica distribuïda per la Creu Roja es va adreçar a la infància en situació de vulnerabilitat social. Cal recordar que 7 de cada 10 famílies en situació de risc ateses per la institució no poden garantir l’alimentació saludable dels seus fills a casa segons les dades que es van publicar en el 4t estudi Observatori de Vulnerabilitat, de gener de 2013.

Aliança per a l’alimentació infantil
A banda d’aquests projectes adreçats a cobrir les necessitats alimentàries bàsiques, la Creu Roja està preparant el llançament de cara als propers mesos de l’Aliança Humanitària per a l’alimentació infantil a fi de mobilitzar la societat i sumar recursos de diferents agents socials per a la lluita contra la pobresa infantil.

En el marc de la lluita contra la pobresa i l’exclusió social, la Creu Roja també està intensificant altres projectes d’ajuda humanitària adreçats a col·lectius vulnerables com són les persones grans o les persones desocupades, entre d’altres.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article