La companyia i el suport de les persones amb discapactitat intel·lectual com a nou rol comunitari

L'Associació Sant Tomàs presenta el projecte 'Els companys de suport entre les persones amb discapacitat intel·lectual'


Aquest dilluns l'Associació Sant Tomàs presenta una campanya centrada en el paper de les persones amb discapacitat intel·lectual a l'hora d'oferir suport a altres companys, a partir de les pròpies experiències viscudes. 'Els companys de suport entre les persones amb discapacitat intel·lectual' és el nom d'aquesta iniciativa que busca potenciar el seu paper de manera més activa a la societat i que s'emmarca en el projecte europeu Topside

Els companys de suport, com indica el seu nom, són persones amb discapacitat intel·lectual que donen suport a altres companys del col·lectiu perquè aquests puguin tenir una persona de confiança que ha viscut i ha sentit el mateix que ells. Aquests es formen en diferents àrees perquè siguin més actius en la vida quotidiana: feina, lleure, llar, relacions socials, salut, benestar, ensenyament, ciutadania, drets i deures. Es pot ser company de suport com a voluntari o de manera remunerada; en parella o en grup; presencialment, en xarxa o per telèfon; en una única trobada, temporalment o a llarg termini i de manera formal o informal.
 
Després de portar a terme diversos curs pilot, l'Associació Sant Tomàs disposa ara d'un material didàctic útil per a ONGs, associacions, centres de formació i proveïdors educatius, que busquen que les persones amb discapacitat intel·lectual tinguin un paper més actiu a la societat. Es tracta de recursos educatius innovadors que inclouen un programa amb exercicis pràctics, creatius i accessibles, a partir de les experiències viscudes que poden ser utilitzades com a exemples reals.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article