Cap infant sense colònies

La Fundació Catalana de l'Esplai ofereix descomptes a les escoles perquè no deixin de fer sortides durant el curs.


La Fundació Catalana de l'Esplai (FCE) ha engegat una campanya per garantir que tots els infants puguin gaudir de colònies escolars. L'objectiu de la campanya és evitar que, a causa de la crisi, les escoles anul·lin les sortides escolars i/o que famílies amb pocs recursos no puguin participar de les sortides.

La FCE reivindica la importància de les colònies a nivell pedagògic, una pràctica que està molt arrelada al nostre país. Segons ha fet saber el portaveu de l'entitat, des que ha començat la campanya, el passat 15 d'octubre, les reserves de colònies ja han augmentat un 32% respecte l'any passat.

La campanya perquè cap nen es quedi sense colònies escolars va començar a principi de curs i consisteix en l'oferiment, per part de la Fundació Catalana de l'Esplai, d'un 20% de descompte en el cost de les colònies. "Cada escola pot distribuir l'ajuda de la manera que vulgui, de manera que o bé pot aplicar el 20% de descompte a cada nen o bé fer un global i aprofitar el descompte per a les famílies més necessitades", expliquen des de l'entitat. Per exemple, unes colònies de tres dies amb totes les activitats incloses i amb l'aplicació del descompte de la Fundació Catalana de l'Esplai sortiria per uns 85 euros per infant.

La FCE recorda que les colònies fomenten, en primer lloc "l'autonomia personal, l'autoconeixement i la manifestació de tots els vessants de la personalitat dels infants"; en segon lloc, que "donen a conèixer els valors del territori, promovent la identitat cultural dels infants i el sentit d'arrelament", i en tercer lloc es parla que les colònies són una "eina educativa" posada a disponibilitat dels mestres.

Des de la Fundació també recorden que aquesta activitat afavoreix "la cohesió del grup, el treball cooperatiu dels infants i consoliden el treball en equip dels mestres" i consideren que les colònies són una "singularitat del model educatiu català" i que prescindir-ne "comporta perdre part del nostre patrimoni".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article