'Hub d'innovació social' per donar feina als sense sostre

L'ONG Adama impulsa aquest espai de creació i desenvolupament de projectes socials innovadors, amb l’objectiu que serveixin per generar llocs de treball per a persones sense sostre o amb manca de recursos.


El HUB d'Innovació en l'Acció social 'Adama' és un punt de trobada per donar lloc a la Innovació col·laborativa a través de reunir en un sol lloc a Organitzacions No Lucratives i ONG d'acció social , al costat d'experts en processos creatius i d'innovació amb organismes públics, per conceptualitzar, dissenyar i desenvolupar serveis innovadors d'atenció social.

Tot es fa en equip i entre persones que provenen de diferents disciplines, tant creatives i innovadores, o del Tercer Sector i altres sectors social. La creativitat per si sola no és suficient. El HUB permet combinar-la amb altres recursos cobrint la necessitat de comptar amb habilitats i abordatges multidisciplinaris .

Cada una de les persones que intervenen en el “hub”, forma part d’un espai multidisplinar on es treballa per desenvolupar conceptes, planificar estratègies d’innovació, buscar nous serveis o dissenyar nous conceptes a partir de la feina de sociòlegs o experts en la metodologia “design thinking”.

Entre les entitats que ja hi participen hi destaquen ONGs com el Centre d’Acollida Assís, associacions com Alternatives, Motivació i Acompanyament, Assa ACASC o el centre Heura. Pel que fa als organismes que hi donen suport hi ha l’UPCNET, i entre les empreses privades que hi col·laboren destaquen Buenaidea SL o Infonomia.

El Hub d'Innovació Social busca suport econòmic per consolidar-se i ho fa a través d'una campanya de micromecenatge a la plataforma Goteo.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article