Campanya en defensa de les persones amb discapacitat intel·lectual

El lema de la campanya de sensibilització ciutadana impulsada per la Federació ALLEM és 'Volen amagar-nos. Defensa’m'.


Arran els efectes de les polítiques d'austeritat i les retallades aplicades al sector, la Federació ALLEM, que forma part de Dincat, ha endegat una campanya de sensibilització ciutadana en defensa dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual (DID) i de desenvolupament a les Terres de Lleida. Les 16 entitats sense ànim de lucre que formen ALLEM ha posat en marxa aquesta iniciativa sota el lema "Volen amagar-nos. Defensa'm" en referència al retrocés que està patint el col·lectiu a causa de les tisorades.

Les retallades posen en perill els 30 anys de feina en la inclusió social i laboral de les persones amb DID, desenvolupant al màxim el seu talent i les seves capacitats, però sobretot fa perillar els drets del col·lectiu. És per aquest motiu que ALLEM promou una recollida de signatures per sol·licitar mocions de defensa dels drets de les persones amb DID als ajuntaments i un pacte social i unitari dels parlamentaris/es lleidatans perquè blindin a la cambra catalana les partides pressupostàries que garanteixen aquests drets. Els ciutadans que s'hi vulguin sumar poden fer arribar el seu suport a l'entitat del sector que tinguin més a prop perquè són les mateixes entitats qui s'encarreguen de fer la recollida de signatures.

Aprofitant la iniciativa d'ALLEM a Lleida, Dincat comença a treballar amb la resta del territori (Girona, Tarragona i Barcelona) per dissenyar una campanya que prengui en essència aquest esperit i que s'adapti a les especificitats de cada territori.

La Federació ALLEM (Agrupació Lleidatana d’Entitats d’Atenció a Persones amb Discapacitat) està integrada per 16 entitats sense ànim de lucre de les Terres de Lleida, especialitzades en la prestació de serveis per a persones amb discapacitat psíquica o malaltia mental.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article