Xarxa Òmnia, jornades per promoure la inserció sociolaboral

Les jornades abordaran la coordinació amb entitats i organismes especialitzats en recerca d’ocupació, la programació d’activitats formatives i el foment de l’emprenedoria


El Departament de Benestar Social i Família, per mitjà de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, promou durant el darrer trimestre de 2013 la inserció sociolaboral de persones en situació d’atur o dificultat d’accés al mercat del treball a través de cinc jornades territorials de la Xarxa Òmnia. Les sessions seran a Girona (22 de novembre), Badia del Vallès (27 de novembre), Tàrrega (29 de novembre), Reus (3 de desembre) i Barcelona (5 de desembre).

L’objectiu de les jornades és millorar les oportunitats laborals de les persones usuàries de la Xarxa Òmnia, el programa de la Generalitat que dóna suport a col·lectius en risc de vulnerabilitat mitjançant l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Actualment a Catalunya hi ha 118 Punts Òmnia que beneficien a gairebé 40.000 persones cada any. Un servei ubicat en barris i poblacions on resideix ciutadania amb dificultats econòmiques, altes taxes d’atur i coneixements escassos de les TIC.
 
L’activitat s’adreça especialment als dinamitzadors i dinamitzadores dels Punts Òmnia, als responsables d’entitats gestores i equipaments, així com a altres professionals relacionats amb la Xarxa Òmnia i de sectors interessats. Els eixos principals seran:

· La coordinació amb entitats o organismes especialitzats en la inserció.
· La programació d’activitats formatives.
· El foment de l’emprenedoria com a eina de participació comunitària.

Les jornades territorials, de caràcter anual, són el punt de trobada dels diferents agents socials implicats en el Programa Òmnia i esdevenen un escenari per a l’intercanvi d’experiències entre professionals, la reflexió conjunta i el plantejament dels reptes de futur. Com a iniciativa d’intervenció social centrada en l’ús de les noves tecnologies, les sessions es converteixen en espais de promoció del treball cooperatiu i en xarxa dels professionals que formen part d’Òmnia, amb presentació de bones pràctiques entre d’altres.
 
El calendari i temàtiques específiques de les jornades és el següent:
 
· Coordinació amb agents del territori. Girona, 22 de novembre.
· Cooperació amb el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Badia del Vallès, 27 de novembre.
· Activitats d’inserció i orientació professional. Tàrrega, 29 de novembre.
· Participació i inclusió laboral. Reus, 3 de desembre.
· Emprenentatge i aprenentatge. Barcelona, 5 de desembre.
 
Per a obtenir més informació i formalitzar les inscripcions, fins el 15 de novembre, consulteu el blog: http://blog.xarxa-omnia.org/jornadesterritorials

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article