Com impacta la crisi en les persones grans?

Amics de la Gent Gran organitza la Jornada ‘Gent gran i crisi’, sobre l’impacte de la situació actual en les persones grans i les seves reaccions


Amics de la Gent Gran organitza el proper 13 de novembre, a l’Espai Francesca Bonnemaison, la Jornada ‘Gent Gran i Crisi: pensions, habitatge, dependència i soledat. Impactes i reaccions’. Un esdeveniment amb el qual aquesta entitat de voluntariat pretén oferir una visió realista sobre la situació actual i mostrar el rol actiu que algunes persones grans estan prenent, fruit d’un esperit de sacrifici i lluita après després d’una vida plena de paranys i situacions complexes.

’objectiu de la jornada és debatre i aportar respostes a les preguntes que sorgeixen fruit d’un dels canvis socioeconòmics més importants dels darrers temps que està vivint la nostra societat. En aquest sentit, Amics de la Gent Gran, coherent amb la seva missió de lluitar contra la soledat i la marginació de les persones grans i com a coneixedora de primera mà de la realitat de milers de persones grans, té el compromís de donar veu a aquestes realitats, fer recerca sobre l’impacte d’aquests canvis i oferir possibles solucions que garanteixin el benestar de les persones grans. Ho farà en quatre grans àrees temàtiques: pensions, habitatge, dependència i soledat.

‘Gent Gran i crisi’ també vol qüestionar el corrent d’opinió pública que afirma que les grans beneficiades de la crisi econòmica són les persones grans i també els canvis que els principals estaments públics activen i que en la majoria de casos fan trontollar alguns dels drets aconseguits després d’anys de lluita i treball dur per part de la societat civil. A més, vol posar en qüestió les veus que obvien les aportacions que aquestes persones fan davant aquestes situacions.

D’entre els 14 ponents que participaran en aquesta Jornada, destaquen el filòsof Xavier Rubert de Ventós, que s’encarregarà de la ponència de clausura; l’activista pro dret a l’habitatge i representant de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), Ada Colau; Felipe L. Aranguren, sociòleg, escriptor i esponsable d’organització de Iaioflautes; i l’economista i responsable del Servei de Mediació en l’Habitatge de Càritas Diocesana de Barcelona, Carme Trilla. Els periodistes Albert Om, presentador del programa de TV3 ‘El convidat’, Carles Capdevila, director del diari ARA, i Xavier Grasset, presentador del programa de Catalunya Ràdio ‘L’oracle’.

També hi intervindran Mercè Mas, treballadora social jubilada i secretària del patronat d’Amics de la Gent Gran; Carlos Bravo, secretari de Protecció Social i Polítiques Públiques de la Confederació Sindical de CCOO, Albert Vergés, director general de la Fundación Edad&Vida; Toni Vilà, llicenciat en Dret i doctor en Pedagogia, investigador a l’Institut de Govern i Polítiques Públiques de la Universitat Autònoma de Barcelona (IGOP-UAB); Susanna Roig, responsable de Gent Gran i Dependència de Creu Roja Catalunya; Albert Quiles, llicenciat en Psicologia i en Ciències del Treball i director d’Acció Social d’Amics de la Gent Gran; Carme Triadó, doctora en Psicologia i catedràtica de Psicologia Evolutiva a la Universitat de Barcelona (UB).

Les inscripcions per a la Jornada ‘Gent gran i crisi’ ja estan obertes i es poden tramitar a través de la web de la Jornada: www.gentgranicrisi.org. El preu de la inscripció és de 30€. Per a persones voluntàries, sòcies i donants d’Amics de la Gent Gran, el preu és de 15€ (places limitades).

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article