Es busca famós contra la discriminació en salut mental

El projecte Obertament impulsa una companya per buscar personatges públics que donin la cara contra la discriminació en salut mental.


Obertament, el projecte català de lluita contra l’estigma i la  discriminació en salut mental, llança la campanya “Es busca famós” per cercar personalitats públiques que tinguin o hagin tingut un problema de salut mental i vulguin donar la cara pel col·lectiu i amb el col·lectiu.

La idea neix del fet que, mentre altres col·lectius compten amb personalitats que en primera persona ajuden a visibilitzar la seva causa, al nostre país no hi ha persones famoses que hagin reconegut públicament tenir un problema de salut mental. Això evidencia que existeix un tabú sobre la salut mental.

Segons l’OMS (Organització Mundial de la Salut) 1 de cada 4 persones experimentarà un problema de salut mental en algun moment de la seva vida. Per tant, la salut mental és un problema de tots que, no obstant, molt sovint trobem silenciat.

La campanya “Es busca famós” va iniciar-se aquest diumenge 3 de novembre en premsa escrita per mitjà d’un anunci per paraules a la secció de classificats. Des de llavors, es poden trobar anuncis a l’espai públic, mitjans de transport i als mitjans de comunicació de Catalunya.

A més a més, el 6 de novembre es farà una acció paral·lela de repartiment de material de sensibilització en les immediacions del Camp Nou moments abans del partit de futbol de la Champions League.

Per altra banda, Obertament convida a tota la ciutadania, persones amb problemes de salut mental i sense, a adherir-se a la causa “donant la cara” en un mur virtual (collage) de la web de la campanya: www.obertament.org/donalacara

- Hashtag de la campanya: #donalacara
- Web de la campanya: http://obertament.org/donalacara
- Anunci: http://youtu.be/8RGcPmEF-vk
- Descarrega’t material de la campanya (imatges, cartells, nota de premsa, dossier de premsa, cartells, banners, anuncis de TV i ràdio): http://obertament.org/esbuscafamos.html

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article