18.000 persones amb sordceguesa, invisibles per a l'administració

La Federació Espanyola de Sordceguesa presenta una campanya per donar visibilitat a aquesta discapacitat poc coneguda.


El passat dimecres 6 de novembre va presentar-se al Luz de Gas la primera campanya de la Federació Espanyola de Sordceguesa, FESOCE, per donar a conèixer aquesta discapacitat entre l'opinió pública. La campanya 'Ajuda'ns a imaginar el món' està protagonitzada per Idoya, una noia de 20 anys totalment sorda i amb una petita resta visual que només li permet comunicar-se en llengua de signes a distància, si és de front i amb molta llum. Idoya va sempre acompanyada i de nit, la seva escassa percepció visual es redueix encara més, limitant els seus moviments a l'indispensable.

La sordceguesa consisteix en la pèrdua conjunta de capacitat visual i auditiva i provoca una minva important de l'autonomia i de la qualitat de vida dels afectats , si no es disposa de les ajudes adequades. Amb aquesta campanya es pretén donar a conèixer l'existència d'aquesta discapacitat i reunir fons per atendre adequadament les persones que la pateixen.

Disposar d'un mediador expert en sordceguesa permet a aquestes persones sortir de l'exclusió i accedir a un panorama d'oportunitats de superació i autorealització. Es calcula que a Espanya hi ha uns 18.000 casos de persones amb sordceguesa. La invisibilitat d'aquesta discapacitat, la no disponibilitat d'un cens i la manca de centres específics provoca una pèrdua major de la qualitat de vida de les persones amb sordceguesa i també de les seves famílies, a qui recau el major pes d'atenció a aquest col·lectiu.

A la web www.sordoceguera.com s'expliquen altres casos de nens i adults amb sordceguesa i també es pot col·laborar amb la campanya a través de donacions o amb la difusió de la campanya per conscienciar sobre les dificultats d'aquesta discapacitat. L'APSOCECAT, entitat declarada d'utilitat pública, ha comptat amb la participació altruista de l'agència de comunicació Santa Marta i de la productora agost, qui ha assumit totes les despeses de producció de la peça audiovisual.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article