En marxa la regulació de l'emissió i ús de targetes d'aparcament de persones amb discapacitat

El Govern espanyol prepara una regulació estatal a partir d'una demanda del CERMI


El Govern espanyol està preparant la regulació de les condicions bàsiques aplicables en tot el territori sobre emissió i ús de les targetes d'aparcament de vehicles per al transport persones amb discapacitat amb mobilitat reduïda. Fins ara, la regulació exclusiva d'aquestes targetes d'estacionament corresponia a cada comunitat autònoma o, en defecte d'això, als ajuntaments del domicili de la persona amb discapacitat. Segons el CERMI, aquesta dispersió normativa generava "problemes greus" per al reconeixement de la validesa i de les condicions d'ús en territoris diferents als d'emissió, ja que la reglamentació no era coincident.

Tal com s'explica a ecom, la futura norma estatal regularà, amb respecte de les competències de les administracions territorials, uns criteris homogenis d'emissió i ús en tot el país, que donin seguretat i garanteixin igualtat de tracte a les persones amb discapacitat titulars d'aquestes targetes d'estacionament, estiguin en el lloc que estiguin.
 
El projecte de reial decret, elaborat pel Ministeri a partir d'una proposta del CERMI, es troba en aquests moments en fase d'informe i consultes del Consell Nacional de la Discapacitat, per a aportacions i suggeriments.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article